S Pohroním sme doma ostali bez bodov

2021-04-10 19:39:20

Michalovským futbalistom sa nepodarilo nadviazať na minulotýždňové víťazstvo nad Senicou a v druhom domácom zápase v rade podľahli Pohroniu v rámci 4. kola nadstavbovej časti o udržanie sa tesne 1:2. Jediný gól MFK Zemplín strelil útočník Matej Trusa.

Ďalší zo série záchranárskych súbojov lepšie odštartovali domáci, ktorí boli v úvode aktívni, ale do šance sa nedostali. Prvý strelecký pokus prišiel až v 19. minúte a jeho autorom bol hosťujúci Blahút, ktorého zakončenie k vzdialenejšej žrdi však mierilo nad bránu. Po polhodine hry potiahol rýchly protiútok Trusa, prihral Diarrovi a ten z hranice šestnástky vystrelil mimo Hrdličkovej svätyne. Francúzsky legionár v službách Michaloviec to skúšal aj v 45. minúte, ale rozvlnil sieť iba z vonkajšej strany.

Okamžite po obrátke mohol poslať žlto-modrých do vedenia Soler, avšak jeho hlavička po Popovitsovom rohu len tesne minula šibenicu. Vzápätí na opačnej strane strelu Adlera Da Silvu vytlačil Markovič na roh. V 56. minúte sa však už tento ofenzívny ťahúň Pohronia dočkal, po rýchlom brejku sa rútil na Markoviča, ktorého aj obišiel a pohodlne otvoril skóre - 0:1. O tri minúty prišiel ďalší úder hostí. Blahútova strela sa odrazila od žrde k Weirovi a ten ju upratal do siete - 0:2. Zemplínčania dokázali pomerne rýchlo odpovedať, v 66. minúte sa po Žofčákovom rohu presadil Trusa a oživil šance domácich na bodový zisk. Súper od Hronu však vo zvyšnom priebehu umnou hrou Michalovce do šancí nepúšťal, jedna ale predsa len prišla na začiatku nadstaveného času, kedy sa striedajúci Tandir zbavil v šestnástke Mazana, no v tutovke poslal loptu tesne nad bránu.

MFK Zemplín Michalovce - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:2 (0:0)

Góly: 66. M. Trusa - 56. Adler Da Silva, 59. Weir

ŽK: 81. Phillips, 85. Oshima, 86. M. Markovič - 34. Weir, 37. Petrák, 44. Galuška, 86. Chvěja, 90+. Hrdlička

Rozhodovali: Kráľovič - Štrbo, Galo; bez divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič – D. Magda, Soler, M. Bednár, M. Vojtko (84. M. Begala) – A. Diarra (53. I. Žofčák), Oshima, Adekuoroye (63. Phillips), Popovits (63. Tandir) - Sharani, M. Trusa

FK POHRONIE: Hrdlička - Mazan, A. Štrba, Hertaux, B. Petrák - Weir, Nzeyi (71. M. Adamec) - Blahút, Adler Da Silva (87. Badolo), Galuška (54. Fadera) - Chvěja

Hlasy trénerov:

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín: "Prvý polčas bol vyrovnaný, no ja som nebol spokojný s naším výkonom. Súperovým hráčom sme dávali veľa priestoru a odohrával sa presný opak, než sme si vraveli pred zápasom o rýchlom pristupovaní k hráčom. Na začiatku druhého polčasu to bolo lepšie, mali sme aj šancu, keď Soler nedal gól. Opäť sme doplatili na naivné chyby. Po kontaktnom góle na 2:1 sme sa ešte vrátili do zápasu, v závere sme aj mali šancu na vyrovnanie, ale nepodarilo sa nám to."

Jan Kameník, tréner FK Pohronie: "Vedeli sme, aký súper nás čaká. Očakávali sme, že budeme hľadať spôsob ako sa dostať do dobre organizovanej obrany súpera. To sa v prvom polčase aj naplnilo, ofenzíva sa končila na hranici šestnástky. Prvá polovica zápasu bola ovplyvnená nervozitou. V druhej sa to uvoľnilo, oba tímy chceli hrať a vyhrať. Po prestriedaní sme dali dva rýchle góly, následne sme inkasovali, no záver bol opäť o nervozite. V závere nám zafungovala obrana, podržal nás brankár. Tím ukázal charakter. Myslím si, že sme si víťazstvo zaslúžili."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 17. apríla o 17.00 hod.: Sereď – Michalovce (5. kolo nadstavby, v Zlatých Moravciach)

Sobota 24. apríla o 17.00 hod.: Senica – Michalovce (6. kolo nadstavby)

Sobota 1. mája o 17.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (7. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov