MatchDay: Senica - Zemplín

2021-04-24 10:44:29

Milí fanúšikovia!
Dnes teda v sobotu 24. apríla pokračuje Fortuna liga ďalším kolom. DO konca sezóny ostáva odohrať každému mužstvu už len 5 zápasov. 6. kolo nadstavbových skupín prinesie ďalších šesť napínavých zápasov či už v skupine o titul alebo o záchranu. Už včera cestovali naši futbalisti na západ republiky, kde sa stretnú s mužstvom FK Senica. Výkop je naplánovaný na 17:00 hod. Zemplín čaká ďalší dôležitý duel o body do tabuľky o záchranu. Stretnutie sa odohrá bez divákov. Stretnú sa dva tímy zo skupiny o záchranu.

FK Senica má po 27.kolách na konte 27 bodov za 7 víťazstiev a 6 remíz so skóre 27:45. V poslednom zápase vyhrali v Nitre 3:0. Góly Senice dali Tomáš Malec, Dávid, Guba a Martin Košťál.

V doterajšej histórii stretnutí v najvyššej súťaži od roku 2015, Zemplín so Senicou odohral 17 stretnutí. Bilancia Zemplína je viac menej negatívna, a to: 6 víťazstva, 4 remízy a 7 prehier.

Posledný vzájomný zápas sme odohrali tento mesiac, 3.apríla keď z posledného rohového kopu v 90-tej minúte rozhodol o troch bodoch pre Zemplín Matej Trusa. V Senici sme naposledy vyhrali v novembri 2018, keď po divoekj prestrelke sme vyhrali 2:4 po góloch Petra Kolesára, Cheicka Diarru, Sulleya a Rotu.

Trénerom Senice je Karol Praženica, ktorý prebral mužstvo teraz na jar práve po našom staronovom trénerovi Antonovi Šoltisovi. Najnebezpečnejšími hráčmi Senice sú určite potentný dvojmetrový útočník Tomáš Malec, ktorý zaznamenal 8 gólov a ďalšie 4 asistencie, Juraj Piroska (5+5), Martin Košťál (4+1), Addo Edmund (2+0).

Stretnutie sa odohrá na futbalovom štadióne v Senici. Stretnutie sa bude hrať bez divákov. Rozhoduje Ivan Kružliak.

Predpokladaná zostava Zemplína proti Senici:
Markovic - Magda, Soler, Vaško, Mendez, Bednár, Oshima, Žofčák, Popovits, Diarra, Trusa

FK Senica vs. MFK Zemplín Michalovce

Fortuna liga, 28.kolo, Sobota 24. apríl 2021, 17:00 hod.
Stretnutie môžete sledovať cez internet prostredníctvom www stránky Fortunaliga.tv.

Videozostrih z posledného vzájomného zápasu z 3.4.2021, Zemplín - Senica 1:0

https://www.youtube.com/embed/czI31wfclUs

FOTO: Róbert Andrejov