MatchDay: Zemplín - Ružomberok

2021-05-01 11:41:25

Milí fanúšikovia!


Dnes teda v sobotu pokračuje Fortuna liga. 29.kolo prinesie ďalších šesť napínavých zápasov Dnes naši futbalisti na domácom štadióne pod Vihorlatom privítajú futbalistov Ružomberka kde od 17:00 hod. je naplánovaný výkop majstrovského zápasu. Zemplín čaká ďalší dôležitý duel o body. Stretnutie sa môže odohrať aj s divákmi ak splnia podmienky dané Úradom verejného zdravotníctva o dvoch (PCR a AntG.) negatívnych testoch na koronavírus.

Stretnú sa posledné mužstva tabuľky so siedmym. MFK Ružomberok ma po 28.kolách na konte 35 bodov za 9 víťazstiev a 8 remíz so skóre 37:40. V poslednom zápase privítali Sereď, ktorú porazili 2:1.V posledných troch kolách ťahajú šnúru troch víťazstiev, keď vlastne zápasom s nami z 20.marca "sme ich nakopli"  a v nasledujúcich štyroch zápasov získali 9 bodov, keď zaznamenali najtesnejšie víťazstva nad Senicou (0:1), s Pohroním (1:0) a so spomínanou Sereďou.

V doterajšej histórii stretnutí v najvyššej súťaži od roku 2015 sme s Ružomberkom odohrali 19 stretnutí. Bilancia Zemplína je veľmi negatívna, a to: iba 1 víťazstvo 7 remíz a 11 prehier.

Posledný vzájomný zápas sme odohrali 20.marca v Ružomberku. Bola to ďalšia prehra. Mužstvo Ružomberka nastúpilo bez viacerých hráčov základnej zostavy a trénera Haspru kvôli koronavírusu. Naši futbalisti tlačili domácich, ktorí len bránili a s mladíkmi z dorastu vyrážali do protiútokov. Na začiatku druhého polčasu  videl druhú žltú kartu Soler a dohrávali sme v desiatich. Súper to dokonale využil. Po rohu a protiútoku sme prehrali 0:2, na góly prihrával nikto iný ako Martin regáli, ktorý si zápasy proti Michalovciam náramne užíva a naši futbalisti ho nevedia zastaviť.

Trénerom Ružomberka je 51-ročný Ján Haspra, ktorý prebral mužstvo v júli 2019. Najnebezpečnejšími hráčmi Ružomberka je bývalý hráč Zemplína Martin Regáli, ktorý zaznamenal už 9 gólov, z toho tri práve vo vzájomnom jesennom zápase. 3 góly zaznamenal Ján Maslo a po dva góly dali Dungeľ a macedónec Kostadinov a aj Gerec s Dungeľom vedia narobiť problémy.

Stretnutie sa odohrá na futbalovom štadióne v Michalovciach. Rozhoduje Pavel Ochotnický.

Predpokladaná zostava Zemplína proti Ružomberku:
Dráb – Magda, Soler, Vaško, Mendez,  Bednár, Oshima, Žofčák, Popovits, Tandir, Trusa,

MFK Zemplín Michalovce vs MFK Ružomberok
Fortuna liga, 29.kolo, Sobota 1.máj 2021, 17:00 hod.
Stretnutie môžete sledovať cez internet prostredníctvom www stránok Huste.joj.sk alebo Fortunaliga.tv.

Zemplín do toho !!!

FOTO: Róbert Andrejov