Máme aspoň bod, priamo zostupuje Nitra

2021-05-15 20:34:58

Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa definitívne vyhli priamemu zostupu, keďže pred záverečným kolom majú pred poslednou Nitrou päťbodový náskok. V sobotňajšom domácom stretnutí 9. kola nadstavbovej časti skupiny o udržanie sa remizovali so Sereďou 2:2 a v tabuľke zostali na 11. mieste. Na desiatu Senicu strácajú jeden bod a deviate Pohronie tri. O týždeň v sobotu si to teda s týmito súpermi na diaľku rozdajú v boji o vyhnutie sa baráži.

Prvý polčas nebol z pohľadu domácich ideálny a už v 5. minúte sa Seredčania radovali z otváracieho gólu, keď zlé vybehnutie brankára Drába potrestal Jureškin, ktorý poslal loptu do opustenej svätyne - 0:1. Žlto-modrí odpovedali streleckým pokusom Vojtka, ktorý smeroval vedľa. Presnejšie už mieril v 26. minúte hosťujúci Iván, avšak Dráb loptu dokázal skrotiť. O dve minúty vystrelil spoza šestnástky Oshima, loptu hlavou tečoval Trusa a Ikuepamitan v bráne mal čo robiť, aby neinkasoval. O niečo aktívnejší hostia pohrozili aj v závere polčasu, keď po štandardke hlavičkoval tesne mimo skúsený Michalík. Keď sa už zdalo, že Sereď pôjde do kabín s tesným náskokom, presadili sa domáci v nadstavenom čase. Na rohový kop Žofčáka najvyššie vyskočil Vaško a jeho hlavička zapadla presne k žrdi - 1:1.

Po obrátke Michalovčania pridali a zatlačili svojho súpera. V 50. minúte po tečovanej strele Popovitsa zahrávali rohový kop, po ktorom hlavičkoval Vaško nad. Obrovskú šancu na skórovanie mal o deväť minút striedajúci Sharani, po Méndezovom centri však zblízka hlavou nechal vyniknúť gólmana Serede. A keď sa v 61. minúte neujal ani tečovaný priamy kop Žofčáka, ktorý vytlačil spod brvna Ikuepamitan, z čista-jasna udreli hostia: pekná strela Lačného k vzdialenejšej žrdi skončila v sieti - 1:2. Zemplínčanov tento moment nezlomil a už o šesť minút sa ešte krajším projektilom presadil Oshima, ktorý parádnou strelou spoza šestnástky nedal brankárovi súpera šancu - 2:2. Japonský stredopoliar sa mohol stať veľkým michalovským hrdinom, v 93. minúte však jeho gólovú strelu k pravej žrdi zázračne vytlačil na roh Ikuepamitan.

MFK Zemplín Michalovce - ŠKF Sereď 2:2 (1:1)

Góly: 45+. F. Vaško, 76. Oshima - 5. Jureškin, 70. Lačný

ŽK: 32. F. Vaško - 90. Mečiar

Rozhodovali: A. Somoláni - Hancko, Hrmo, 181 divákov

MFK ZEMPLÍN: T. Dráb – D. Magda, F. Vaško, M. Bednár (63. Neofytidis), M. Vojtko (33. Sharani) – Soler, I. Žofčák (69. A. Diarra), Oshima – Popovits, M. Trusa, Méndez

ŠKF: Ikuepamitan - Morong, T. Hučko, Ľ. Michalík, Mečiar - Díaz (57. Šumský) - Iván (88. S. Danko), Machuča, A. Fábry, Jureškin (64. Slaninka) - Lačný

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Chceli sme vyhrať, na hráčoch to bolo vidieť. Prvý polčas však nebol ideálny. Súperovi sme darovali dva góly, ale napriek tomu sme sa tlačili k víťazstvu. Chlapcom slúži ku cti, že sa nepoddali a ukázali to, čo od nich vyžadujeme - aby išli na sto percent. Vo futbale však rozhoduje efektivita a to nás trápi počas celej sezóny. Na rozhodnutie zápasu sme mali dostatok šancí. Máme pred sebou ešte jeden zápas a spravíme všetko pre to, aby sme zvíťazili. Uvidíme, ako to dopadne."

Gergely Geri, tréner ŠKF Sereď: "My sme odohrali dva rozdielne polčasy. Mali sme viacero šancí rozhodnúť už v prvom dejstve. V druhom sme sa začali strachovať o výsledok, boli sme pasívni. Ani druhýkrát sme neudržali tesný náskok, ale chlapci ukázali charakter, bojovali. Siahali sme na tri body, napokon máme jeden. Som rád, že sme nadviazali na výhru z minulého zápasu. Verím, že si v poslednom kole pripíšeme víťazstvo."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 22. mája o 17.00 hod.: Nitra – Michalovce (10. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov