Druhé víťazstvo zariadili Marcin a Kvocera

2021-07-03 17:14:19

Druhé víťazstvo v rade dosiahli v sobotu popoludní michalovskí futbalisti. Vo svojom štvrtom prípravnom stretnutí v príjemnom prostredí na štadióne v Širokom neďaleko Prešova triumfovali nad ambicióznym druholigistom z Podbrezovej 2:1, keď už po štvrťhodine hry viedli dvojgólovým rozdielom. Premiéru v drese MFK Zemplín si odkrútili stopér Michal Ranko a ukrajinský brankár Andriy Kozhukhov.

Na Šariši sa od začiatku hral zápas dobrej úrovne a Zemplínčania sa aj rýchlo ujali vedenia, keď sa už v 4. minúte po Žofčákovom rohovom kope presadil Marcin. O desať minút viedol favorit už o dva góly, vďaka výbornému napádaniu obral Trusa pri rozohrávke o loptu brankára Ludhu, z uhla vystrelil do žrde a následne pohotovou strelou rozvlnil sieť Kvocera - 0:2. Podbrezová sa mohla do zápasu vrátiť v závere polčasu, avšak gól Kováčika neplatil pre ofsajd. Hneď po prestávke Godál po rohu hlavičkoval nad bránu a neskôr sa neujal ani priamy kop Špyrku. Po michalovskom prestriedaní mali potom hostia mierne navrch a dočkali sa aj gólovej odmeny, keď gólmana Kozhukhara prestrelil striedajúci Šikula. A keď sa tesne pred koncom duelu nepresadil z priameho kopu z dobrej pozície Begala, žlto-modrí si na svoje konto pripísali najtesnejšie víťazstvo 2:1.

FK Železiarne Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:2)

Góly: 76. Šikula - 4. M. Marcin, 14. Kvocera

FK ŽELEZIARNE: Ludha - M. Bartoš, Bakaľa, Godál - Kováčik, E. Grendel (46. Talakov), Špyrka, Grešák (46. Barbora) - Galčík, Ďatko, D. Pavúk (63. Šikula)

MFK ZEMPLÍN: Száraz (46. Kozhukhar) - Kotula, Ranko (46. F. Vaško), Šuľa, M. Vojtko (70. Méndez) - Adekuoroye (60. Veličkovič) - Kvocera (46. D. Magda), I. Žofčák (80. Bujňaček), Oshima, M. Marcin (60. Gembický) - M. Trusa (44. M. Begala)

Tréner Miroslav Nemec: "Po troch týždňoch prípravy už máme o niečo viac ustálenú zostavu, s viacerými novými hráčmi sme už dohodnutí a mali by ostať v mužstve. Zápas hlavne v prvom polčase spĺňal dobré atribúty, mali sme dočinenia s kvalitným súperom. S výkonom hráčov v dnešnom stretnutí som bol absolútne spokojný."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v stredu 7. júla o 17. hodine na domácej pôde proti druholigovému Trebišovu.

Foto: Róbert Andrejov