Druhou letnou posilou je Erik Šuľa

2021-07-05 17:53:26

V novom fortunaligovom ročníku sa michalovský MFK Zemplín bude môcť spoliehať aj na služby urasteného stopéra (výška 193 cm, váha 87 kg) Erika Šuľu, ktorý prichádza k Laborcu z Nitry. Rodák z Popradu je druhou letnou posilou žlto-modrých, prvým je nigérijský stredopoliar Wisdom Uda Kanu z Trebišova. Šuľa podpísal s Michalovčanmi kontrakt na jednu sezónu.

„Prvé pocity z nového pôsobiska sú veľmi dobré, chlapci v kabíne sú super a myslím si, že sme si sadli tak po ľudskej stránke, ako aj po tej športovej. Takisto výborný dojem na mňa urobilo tunajšie zázemie a podmienky. Tréningové ihriská sú na vysokej úrovni, tiež aj regenerácia,“ vyriekol po spečatení príchodu do metropoly Zemplína Šuľa, ktorý s novými spoluhráčmi zarezáva od začiatku prípravy.

Nekompromisný stredný obranca sa narodil 30. mája 1995 v Poprade, kde aj začínal s futbalom. V dorasteneckom veku hrával za AS Trenčín, odkiaľ sa po štyroch rokoch vrátil do materského klubu. Potom pol roka hosťoval v Bardejove a následne jeho kroky viedli do FK Fotbal Třinec, kde okúsil druhú najvyššiu českú súťaž. U našich severných susedov strávil poldruha sezóny a vlani na jeseň prestúpil do FC Nitra. Aj po zostupe tímu spod Zobora bude jeho kariéra pokračovať vo Fortuna lige, keďže sa dohodol s Michalovcami.

„V prvom rade chcem byť zdravý, v druhom by nebolo zlé vybojovať si miesto v hornej šestke a do tretice chcem čo najviac hrávať,“ zveril sa nám Šuľa so svojimi ambíciami, s akými prichádza do MFK Zemplín. Na novom pôsobisku sa hneď zvítal s Danielom Magdom, s ktorým počas minulej jesene hrával za Nitru. "Okrem neho som už poznal aj Miša Ranka. S ním som sa spoznal ešte za pôsobenia v Trenčíne."

Čo sa týka ďalších noviniek v kádri, tak so Zemplínčanmi sa už nepripravuje srbský defenzívny stredopoliar Stefan Veličkovič. Naopak, v pondelok pribudol skúsený 32-ročný španielsky stopér Alfonso Artabe Meca, ktorý si naposledy obliekal dres CD Covadonga. Ten by mal v strede defenzívy zaplátať dieru po svojom krajanovi Ianovi Pinovi Solerovi, ktorý z Michaloviec prestúpil do poľského Zaglebia Lubin.

Foto: Róbert Andrejov