Ranko šiestou letnou posilou MFK Zemplín

2021-07-15 11:29:46

Káder prvoligového MFK Zemplín Michalovce sa rozrástol o ďalšieho hráča. Zmluvu do konca sezóny 2021/22 podpísal obranca Michal Ranko, ktorý si naposledy obliekal dres druholigovej Skalice. Rodák z Trenčína sa po Wisdomovi Kanuovi, Erikovi Šuľovi, Matúšovi Marcinovi, Jurajovi Kotulovi a Alfonsovi Artabem stal šiestou letnou posilou žlto-modrých.

„Chcel som si vyskúšať lepšiu súťaž, než som naposledy pôsobil. Túžil som sa posunúť vyššie. Každý hráč chce hrať najvyššiu súťaž vo svojej krajine a keď prišla možnosť ísť do Michaloviec, tak som ju využil,“ skonštatoval Ranko, ktorý mal aj iné prvoligové ponuky a nevylučoval ani odchod do zahraničia, kde už pôsobil v ročníku 2018/19, a to v poľskom Motore Lublin.

Tento 189 cm vysoký stopér je odchovancom trenčianskeho futbalu, avšak za A-tím AS v súťažnom zápase ani raz nenastúpil. Z tohto klubu hosťoval v Dubnici nad Váhom, Nemšovej, Novom Meste nad Váhom, Zlatých Moravciach a Senici. V dvoch posledne menovaných mužstvách si zahral našu najvyššiu súťaž, v ktorej si doposiaľ pripísal na svoje konto 55 štartov a strelil 4 góly. Počas pôsobenia v Senici bol dokonca kapitánom tímu. Po angažmáne v spomínanom Lubline sa v zime 2020 upísal Skalici. Teraz ho premiérovo čaká sťahovanie na východ republiky. „Nie je to nič nezvládnuteľné. Keď tu vedia prísť iní chalani, tak ani mne to problém nerobilo. Aj keď to domov budem mať ďalej ako zo Skalice, nevadí mi to a beriem to úplne v pohode.“

MFK Zemplín bude teda pre neho treťou fortunaligovou zastávkou, takže ho čakajú súboje proti bývalým zamestnávateľom zo Zlatých Moraviec a Senice, ako aj proti materskému Trenčínu. „Ubehol už nejaký rok, čo som v týchto kluboch pôsobil. Ich kádre sa obmenili, hráčov tam pomaly už ani nepoznám. Na zápasy s nimi sa budem pripravovať rovnako ako na iné ligové duely,“ poznamenal 27-ročný obranca.

Z michalovského mužstva najlepšie pozná Juraja Kotulu, s ktorým spolu hrával v Senici. Väčšinu ostatných poznal iba ako protihráčov. „V kabíne sa však cítim dobre, je v nej vždy veľká zábava. Aj tunajšie zázemie je výborné, takže nemám sa načo sťažovať.“

Foto: Róbert Andrejov