V generálke víťazstvo nad Bardejovom

2021-07-17 19:43:00

Piaty triumf v rade dosiahli v sobotu podvečer na vlastnom štadióne futbalisti michalovského MFK Zemplín. Rozbehnutý prvoligista si v generálke na nový súťažný ročník poradil s účastníkom druhej najvyššej súťaže Partizánom Bardejov 2:0, keď sa strelecky presadili letné posily Juraj Kotula a Wisdom Uda Kanu.

Vo veľkej horúčave mali celý zápas pod kontrolou Zemplínčania, ktorí proti posilnenému súperovi mohli ísť do vedenia už v 10. minúte, avšak ekvibliristické zakončenie Oshimu mierilo vedľa brány. O ďalších desať minút po rohovom kope pohrozili aj Šarišania, lopta po skrumáži išla tesne mimo. Domácim sa bránu Bardejova podarilo dobyť až tesne pred odchodom do kabín, keď sa do šestnástky preštrikoval Kotula a na jeho krížnu strelu presne k žrdi Čikoš-Pavličko nedočiahol - 1:0. Krátko po zmene strán vystrelil tesne mimo Oshima, no v 51. minúte sa už žlto-modrí dočkali druhého gólu po bleskurýchlej akcii, ktorú dlhým nákopom na Žofčáka naštartoval brankár Dráb, kapitán MFK Zemplín naservíroval loptu Kanuovi a ten strelou z prvej rozvlnil sieť - 2:0. Domáci vo zvyšnom priebehu kontrolovali vývoj zápasu, navýšiť skóre mohli ešte Vojtko či Kvocera, ale s ich pokusmi si gólman Fojtíček poradil.

MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 2:0 (1:0)

Góly: 41. Kotula, 51. Kanu

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar (46. T. Dráb) - Kotula, Artabe, F. Vaško, M. Vojtko (80. Méndez) - Neofytidis - D. Magda (69. Popovits), M. Begala (80. Z. Záhradník), Oshima (61. Kvocera), I. Žofčák (80. Ntotis) - Kanu (57. Natalio)

PARTIZÁN: Čikoš-Pavličko (46. Fojtíček) - Veličkovič, L. Horváth, Filipiak, Župa - Ikedi, D. Keresteš (60. Zemko) - R. Kružliak (80. Konkoľ), Maník (60. M. Lukáč), Junior (60. Krella) - K. Matič (46. Romulo)

Tréner Miroslav Nemec: "Myslím si, že to bol dobrý zápas proti kvalitnému súperovi, ktorému sme strelili dva pekné góly. Stretnutie nám ukázalo, čo sme potrebovali vidieť. Chlapci sú nachystaní dobre, chceli sme ich vyťažiť a niektorí zvládli celý zápas, iní menšiu porciu minút. Zvládli sme to aj výsledkovo, takže sme spokojní. Teraz budeme mať dva dni voľna a od utorka sa začneme pripravovať na úvodný majstrovský duel novej sezóny, ktorý chceme zvládnuť."

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 25. júla o 18.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (1. kolo)

Sobota 31. júla o 18.00 hod.: Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - Michalovce (2. kolo)

Sobota 7. augusta o 18.00 hod.: Michalovce - Trenčín (3. kolo)

Foto: Róbert Andrejov