Vicemajstra sme zdolali rozdielom triedy!

2021-07-25 20:24:58

Parádny vstup do novej prvoligovej sezóny majú za sebou michalovskí futbalisti. V úvodnom stretnutí vyprášili na svojom trávniku favorizovanú Dunajskú Stredu 4:1, keď už do prestávky viedli trojgólovým rozdielom. Za žlto-modrých sa do streleckej listiny zapísali postupne Matúš Begala, Wisdom Uda Kanu, Igor Žofčák a Filip Vaško.

Zemplínčania sa súpera ašpirujúceho na titul nezľakli. Tím zo Žitného ostrova síce mal územnú prevahu a častejšie loptu na svojich kopačkách, domáci však výborne bránili a totálne vynulovali ofenzívne esá DAC. Práve Michalovčania pohrozili ako prví, ale po rohu Žofčáka hlavičkoval v 12. minúte Vaško nad bránu. Zverenci Miroslava Nemca naďalej čakali na svoju šancu a tá prišla tesne po polhodine hry. Dôrazný Kanu obral o loptu Beskorovainého, v šestnástke ju naservíroval Begalovi, ktorý prestrelil Jedličku - 1:0. V 37. minúte tribúny burácali opäť, po rýchlej akcii stredom ihriska sa dostal do samostatného úniku Kanu a svoj nájazd rutinérsky premenil - 2:0. Z domácej strany to nebolo všetko, v poslednej minúte prvého polčasu Magda pekne odcentroval na zadnú žrď, odkiaľ nekompromisne hlavou rozvlnil sieť kapitán Žofčák - 3:0.

Do druhého dejstva nastúpili hostia ešte viac ofenzívne ladení, ich tréner Antal Németh poslal do hry hneď dvoch čerstvých hráčov a už v 47. minúte mohol vsietiť kontaktný gól Taiwo, jeho hlavičku z dobrej pozície však skrotil debutant v michalovskej bráne Kozhukhar. V 60. minúte však tento Ukrajinec urobil pri vybiehaní veľkú chybu, ktorú exmichalovský Taiwo hneď aj potrestal - 3:1. Dunajská Streda bola usadená na polovici domácich, jej tlak sa zvyšoval a v 71. minúte sa takmer podarilo znížiť na rozdiel gólu Beskorovainému, ale jeho hlavička tesne minula žrď. Vzápätí strieľal aktívny Kanu len do stredu Jedličkovej brány. Domáci záverečné minúty zvládli výborne takticky, vpredu dokázali podržať loptu a vybojovať aj rohové kopy. A z jedného Žofčák poslal loptu rovno na hlavu Vaška, ktorý v 84. minúte spečatil prekvapujúce, ale zaslúžené víťazstvo MFK Zemplín.

MFK Zemplín Michalovce - FC DAC 1904 Dunajská Streda 4:1 (3:0)

Góly: 31. M. Begala, 37. Kanu, 45. I. Žofčák, 84. F. Vaško - 60. Taiwo

ŽK: 64. M. Begala, 85. D. Magda - 68. Balič

Rozhodovali: Kráľovič - Štrbo, E. Weiss; 751 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Kotula, Artabe, F. Vaško, M. Vojtko - Neofytidis - D. Magda (87. Ranko), M. Begala (67. Méndez), Oshima, I. Žofčák (87. Gembický) - Kanu (74. Kvocera)

FC DAC 1904: Jedlička - Muhamedbegovič, Beskorovainyi, Brunetti - Moumou (46. Rymarenko), Balič, Njie (46. Divkovič), Schäfer, Ciganiks (61. Vera) - Taiwo (86. Sharani), Nicolaescu (61. Andzouana)

Hlasy trénerov:

Miroslav Nemec, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Dunajská Streda má výborné mužstvo, no nechcem preceňovať toto víťazstvo. Vieme, aké ciele má DAC a že svoju koncentráciu skôr smeruje k zápasu Európskej konferenčnej ligy proti Partizanu Belehrad. My sme to dokázali využiť. Hráči, ktorí dostali príležitosť, hrali výborne a spôsob, akým sa predviedli je ten, akým chceme hrať."

Antal Németh, tréner FC DAC 1904 Dunajská Streda: "Gratulujem súperovi k víťazstvu. My sme určite nechceli takto hrať. Od Michaloviec sme približne očakávali to, čo hrali. Boli organizovaní v obrane a čakali na naše chyby. Keď prišli, tak ich trestali. Nás čaká ťažký zápas, v ktorom sa chceme pobiť o postup s Partizanom."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 31. júla o 18.00 hod.: Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - Michalovce (2. kolo)

Sobota 7. augusta o 18.00 hod.: Michalovce - Trenčín (3. kolo)

Sobota 14. augusta o 18.00 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (4. kolo)

Foto: Róbert Andrejov