Pri Laborci najväčšie prekvapenie kola

2021-07-26 18:18:28

Lepší štart do novej sezóny si futbalisti MFK Zemplín Michalovce nemohli želať. Asi nikomu v kabíne sa ani neprisnilo, že vicemajstrovskej Dunajskej Strede doma nasúkajú štyri góly a zvíťazia rozdielom triedy. Už do prestávky si vypracovali trojgólové vedenie a mnohým fanúšikom pripomenuli nezabudnuteľný zápas s DAC z novembra 2019, kedy po päťgólovom uragáne v úvodnom dejstve triumfovali 5:0. K nedeľňajšiemu súboju sa vrátil aj denník Šport. Čo o ňom napísal?

Až traja michalovskí hráči si v stretnutí pripísali bilanciu 1+1. Matúš Begala, Wisdom Kanu a Igor Žofčák. Každý tréner je nadšený, keď je vysoká efektivita jeho zverencov. Z tohto pohľadu bola posledná štvrťhodina prvého polčasu excelentná. Zemplínčania trikrát vystrelili na bránku a boli z toho tri góly. Príjemne prekvapil najmä prvý menovaný, ktorý otvoril skóre stretnutia. Čiernu robotu pri tomto góle odviedol práve Kanu. "Vypracoval celú gólovú akciu, od úspešného napádania až po presnú prihrávku. Vedel som, že je vedľa mňa súperov hráč, tak som sa snažil zakončiť z prvej. Lopta mi presne sadla a skončila v sieti," opísal gólový moment Matúš Begala. Po góle šprintoval na druhý koniec ihriska pod hlavnú tribúnu. K zábradliu prišla jeho mamka, ktorá ho vypusinkovala s pridala i krížik na čelo. "Bežal som k mamke, ktorá pre opatrenia nemohla veľmi chodiť na štadión. Som rád, že prišla na tento zápas a odvďačil som sa jej gólom. Pri nej bol aj môj najlepší kamarát, sestra a moja priateľka Lenka. Tej som dal pusu až po zápase. Zaslúžila si," smial sa v dobrej nálade 20-ročný stredopoliar MFK Zemplín.

Už o šesť minút si úlohy vymenili a Begala peknou prihrávkou za obranu vysunul Kanua, a ten prestrelil brankára Jedličku. "Je to len prvý zápas. Víťazstvo, samozrejme, poteší, no dôležité bude, aby sme nadviazali na tento výkon aj v ďalších stretnutiach," poznamenal Matúš Begala, ktorý priznal, že od trénera majú za víťaznú premiéru sľúbenú nejakú odmenu. "Také víťazstvo sme ozaj nečakali. Všetci vedia, aká je kvalita Dunajskej Stredy. Chceli sme vysoko napádať hosťujúcich hráčov a sme veľmi radi, že nám vyšli rýchle protiútoky, po ktorých sme strieľali góly," konštatoval Matúš Begala.

Nestarnúci Igor Žofčák mal v minulej sezóne bilanciu 6 gólov a 9 asistencií. Nový ročník začala táto 38-ročná opora Zemplínčanov znova vo veľkom štýle. Najprv hlavičkou po centri Magdu strelil Žofčák gól do šatne na 3:0 a v závere zápasu po rohu posadil loptu rovno na Vaškovu hlavu. "Hrali sme hlavne tímovo a keďže sme aj premieňali šance a strieľali góly, zrodilo sa naše víťazstvo. Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. Spoluhráči ukázali, že majú svoju kvalitu a teraz nech ju potvrdzujú i v ďalších zápasoch. Fantastický výkon jednotlivcov a tak i celého mužstva. Ukázali sme pekné akcie a hlavne dobrú efektivitu zakončenia. Zaslúžili sme si tri body. Dunajskej Strede držím palce proti Partizanu," povedala ikona michalovského futbalu.

Zdroj: denník Šport

Foto: Róbert Andrejov