Víťazný debut ďalších troch letných posíl

2021-07-27 18:36:24

Na zápasovej súpiske nedeľňajšieho zápasu s Dunajskou Stredou sa na michalovskej strane objavilo aj osem mien, ktoré posilnili MFK Zemplín počas letnej prestávky. Do základnej zostavy zaradil kormidelník Miroslav Nemec kvarteto Andrii Kozhukhar, Wisdom Uda Kanu, Alfonso Artabe Meca a Juraj Kotula, na lavičke bola zvyšná štvorica Milan Kvocera, Michal Ranko, Sebastián Gembický a Erik Šuľa, ktorý ako jediný z okteta do stretnutia nezasiahol. Z tohto menoslovu sme vám pred štartom sezóny nestihli predstaviť Kozhukhara, Gembického a Kvoceru, pretože ich príchody do klubu sa naťahovali až do poslednej chvíle a definitívne boli doriešené iba niekoľko hodín pred zápasom. Preto vám teraz túto trojicu bližšie predstavíme.

Začneme urasteným ukrajinským brankárom Kozhukharom (výška 197 cm, váha 90 kg), ktorý pred pár dňami oslávil 22. narodeniny (narodil sa 20. júla 1999). Je odchovancom klubu FC Černomorec Odesa, za ktorého A-tím debutoval v najvyššej ukrajinskej súťaži už ako 19-ročný. V zime 2020 zamieril do lotyšskej Valmiery, kde pobudol rok. Uplynulú jar bol bez klubovej príslušnosti. Teraz prišiel do MFK Zemplín, s ktorým podpísal zmluvu na dva roky. V minulosti bol mládežníckym reprezentantom Ukrajiny, zachytal si za výbery U18, U19 a U21. Pri premiére v slovenskej lige sa proti Dunajskej Strede prezentoval spoľahlivým výkonom, poradil si s viacerými nebezpečnými situáciami vo svojej šestnástke, avšak „kiksol“ pri jedinom inkasovanom góle, keď si nerozumel so svojim stopérom a dostal veľmi lacný gól.

Druhým do partie je ofenzívny stredopoliar Milan Kvocera, ktorého veľmi predstavovať ani nemusíme, pretože v Michalovciach pôsobil už v sezóne 2019/20 (odohral 16 zápasov a dal 2 góly). Šikovný krídelník narodený 1. januára 1998 v Považskej Bystrici, no odmalička žijúci v Púchove, práve u „gumárov“ odštartoval svoju futbalovú kariéru, ale dorastenecké roky už strávil v akadémii AS Trenčín. V jeho drese aj debutoval na prvoligovej scéne a tesne po štarte sezóny 2019/20 sa rozhodol pre príchod do MFK Zemplín. Vlani v lete premiérovo okoštoval legionársky chlebík, keď odišiel do poľského klubu Radomia Radom. V úvode tohto roka prestúpil do Banskej Bystrice, aby sa teraz vrátil k Laborcu. „Som veľmi rád, že naše cesty sa znovu spojili. V Dukle sa mi skončila zmluva, predĺžená by bola jedine vtedy, ak by sme postúpili do Fortuna ligy. Keď ma Michalovce po sezóne oslovili, tak som neváhal, pretože počas predošlého pôsobenia tu som sa veľmi dobre cítil a chcel by som nadviazať na ten úspešný ročník, keď sme skončili na piatom mieste. Vtedy sa tu stretla výborná partia hráčov a veľmi som si to tu užil. Aj teraz sa tu sformoval skvelý kolektív, ktorý môže dosiahnuť nejaký úspech,“ vyjadril sa Kvocera, ktorý podobne ako Kozhukhar podpísal so žlto-modrými 2-ročnú zmluvu.

Na hosťovanie do konca sezóny prišiel z konkurenčného Spartaka Trnava ďalší ofenzívny hráč Sebastián Gembický (narodený 25. apríla 2001). S futbalom začínal v Jesenskom, odkiaľ sa presunul do Rimavskej Soboty (v tomto meste sa aj narodil, ale pochádza z dedinky Hodejovec) a dorastenecké roky strávil v Dunajskej Strede. Následne si ho vlani v lete vyhliadla Trnava, s ktorou podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt. Popritom nastupoval aj za Petržalku, ktorá je farmou Trnavy. Teším sa, že prišla možnosť prísť do Michaloviec. Chcem im pomôcť nejakými gólmi či asistenciami. Bol som milo prekvapený podmienkami, ktoré som tu našiel, aj partia je super, z reprezentácie som sa osobne poznal s Matúšom Begalom, takisto aj tréner Marek Ondrík ma viedol v U18. Prevládajú vo mne pozitívne pocity. Na tomto štadióne som už viackrát nastúpil ako súper, ešte keď som hral za dorast DAC, takže som to tu trošku poznal. Som rád, že tu môžem pôsobiť,konštatoval Gembický.

Foto: Róbert Andrejov