Na majstrovskej pôde sme neprekvapili

2021-08-14 21:34:38

Tretíkrát po sebe vyšli bodovo naprázdno prvoligoví michalovskí futbalisti. V súboji 4. kola Fortuna ligy neuspeli na trávniku úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava, keď na Tehelnom poli prehrali 1:3. Naďalej tak platí, že v najvyššej súťaži ešte nikdy na pôde belasých nedokázali zabodovať. O jediný presný zásah žlto-modrých sa postaral v 14. minúte japonský stredopoliar Takuto Oshima.

Úvodný výkop patril Michalovciam, ale hostia už onedlho inkasovali. Loptu dostal do behu ideálne Čavrič a následne preloboval brankára Kozhukhara - 1:0. Slovan potom pokračoval v aktivite, Chovan si pripísal zákrok až v 6. minúte. "Belasí" držali loptu na kopačkách, ale v 14. minúte ich šokoval Oshima. Hráč Michaloviec napálil odrazenú loptu z voleja do pravého horného rohu a vyrovnal. Domáci potom boli opäť o niečo lepší, ale do konca polčasu si gólovú šancu nevypracovali.

Tréner Slovana Vladimír Weiss st. poslal do druhého polčasu na trávnik troch nových hráčov, dvaja z nich sa postarali o druhý gól. Hentyho strelu zastavil Vaško v šestnástke rukou a Vladimír Weiss ml. pokutový kop bezpečne premenil. Hostia sa nevzdávali, snažili sa niečo vymyslieť, ale narážali na pevnú obranu a silný stred poľa Slovana. Henty musel neskôr nútene vystriedať, predtým mal výbornú šancu Strelec. Jeho pokus však Kozhukhar skvele zneškodnil. Slovan potom definitívne zlomil odpor súpera, keď práve Hentyho náhradník Zmrhal stanovil presnou strelou konečný rezultát na 3:1.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:1)

Góly: 1. Čavrič, 49. V. Weiss ml. (11 m), 74. Zmrhal - 14. Oshima

ŽK: 22. Artabe, 48. F. Vaško, 89. M. Trusa (všetci Michalovce)

Rozhodovali: Dohál - Hancko, Košecký; 2580 divákov

ŠK SLOVAN: A. Chovan - D. Hrnčár, Kashia, Križan, De Marco - Mustafič (46. D. Strelec) - Čavrič (81. Pauschek), Rabiu, Lichý, Dražič (46. V. Weiss ml.) – Ratao (46. Henty, 65. Zmrhal)

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Artabe, Ranko, F. Vaško - Kotula, Neofytidis, M. Begala (72. D. Magda), M. Vojtko - Oshima, Kanu (72. Popovits), I. Žofčák (66. M. Trusa)

Hlasy po zápase:

Vladimír Weiss starší, tréner Slovana: "Tešia ma len tri body. Michalovce majú svoju tvár, vykryli nám niektoré miesta na ihrisku. Ale chýbala nám v prvom polčase najmä kvalita v útoku. Dali sme pekný prvý gól, ale potrebovali sme aj druhý. Urobili sme chybu, súper dal nádherný gól. Urobil som zmeny, ale v kabíne sa udiali nejaké veci, ktoré budú mať dohru. Zápas sme potom kontrolovali, ale vieme a musíme hrať lepšie."

Miroslav Nemec, tréner Michaloviec: "Ťažko sa mi hodnotí zápas, lebo sme do oboch polčasov vstúpili zle a dostali sme zbytočné góly. Dostali sme sa do zápasu pekným gólom, prvý polčas sme zvládli, na Slovan sme sa nachystali. Potom Slovan prestriedal, ukázal kvalitu a my sme kapitulovali. Mrzí ma to, lebo sme v prvom polčase hrali dobre. Gratulujem Slovanu k víťazstvu."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 21. augusta o 18.00 hod.: Michalovce - Liptovský Mikuláš (5. kolo FL)

Streda 25. augusta o 17.00 hod.: Prešov - Michalovce (2. kolo SC, vo Veľkom Šariši)

Sobota 28. augusta o 18.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (6. kolo FL)

Foto: Róbert Andrejov