Treťoligista nás potrápil, rozhodli penalty

2021-08-24 21:06:59

Michalovskí futbalisti potvrdili úlohu favorita a postúpili do ďalšej fázy pohára. V súboji 2. kola Slovnaft Cupu síce s odretými ušami, ale predsa, zdolali prešovský Tatran, ktorý účinkuje v tretej lige Východ, na jeho domácej pôde vo Veľkom Šariši po penaltovom rozstrele, keď sa v riadnom hracom čase zrodila remíza 2:2.

Prestížny východniarsky súboj dvoch rivalov, ktorí sa ešte v nedávnej minulosti stretávali na druho či prvoligovej úrovni, odštartovali Prešovčania výborne. Už vo 4. minúte napriahol spoza šestnástky S. Kraľovič, lopta pred Kozhukharom nepríjemne "zaplávala" a skončila pod brvnom - 1:0. V ďalšom priebehu hry mali podľa predpokladov územnú prevahu Zemplínčania a vyrovnať mohol v 14. minúte Sova, ale jeho štipľavú strelu z 25 m parádne zneškodnil Lukáč. Ďalší vzruch prišiel až po polhodine hry. Najprv v 33. minúte strieľal tesne vedľa Kvocera a na opačnej strane hneď o minútu neskôr v páde zakončoval Sabolčík, Kozhukhar končekmi prstov vytesnil loptu na roh. V 40. minúte Michalovčania dokázali zrovnať stav, keď Adekuoroye pekne vysunul Gembického a ten pohotovo preloboval Lukáča - 1:1. V samom závere polčasu mohli domáci opäť skórovať, avšak Olejár v tutovke prekopol prázdnu bránu hostí.

Po zmene strán sa hral vyrovnaný futbal, domáci naďalej nepríjemne hrýzli, no presne po hodine hry neustrážili dvojicu striedajúcich hráčov MFK Zemplín. Popovits prihral pred bránu Trusovi, ktorý nemal problém zasunúť loptu do odkrytej brány - 1:2. Šarišania neskladali zbrane a snažili sa ešte niečo s výsledkom urobiť. Neubehlo ani desať minút po treťom góle a zeleno-bieli vyrovnali. Po rohovom kope, ktorému predchádzala veľká šanca Sabolčíka, dostal loptu za chrbát Kozhukhara stopér Jarzebak a začínalo sa odznova - 2:2. Keďže do konca riadneho hracieho času už gól nepadol, prišiel na rad penaltový rozstrel. Kým v michalovských farbách zaváhal iba Neofytidis, ktorý opečiatkoval žrď, na domácej strane nevyzreli na Kozhukhara Elexa a bývalý hráč MFK Zemplín Špilár - prvý a posledný exekútor Tatrana - a tak sa zrodilo víťazstvo prvoligistu.

1. FC Tatran Prešov - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:1), na strely zo značky PK 5:6

do 3. kola SC postupuje MFK Zemplín

Góly: 4. S. Kraľovič, 69. Jarzebak - 40. Gembický, 60. M. Trusa

Penaltový rozstrel: M. Trusa - dal - 0:1, Elexa - nedal - 0:1, M. Begala - dal - 0:2, S. Kraľovič - dal - 1:2, Oshima - dal - 1:3, Hirka - dal - 2:3, Neofytidis - nedal - 2:3, L. Timko - dal - 3:3, Méndez - dal - 3:4, Dolný - dal - 4:4, Ranko - dal - 4:5, A. Olejár - dal - 5:5, Popovits - dal - 5:6, O. Špilár - nedal - 5:6

ŽK: 72. A. Olejár - 38. F. Vaško, 45. Kvocera, 52. Adekuoroye

Rozhodovali: Greško - Ádám, Kmec; 491 divákov

1. FC TATRAN: Ľ. Lukáč (83. Buchta) - Macejko (70. Kapraľ), Elexa, Jarzebak, L. Timko - A. Olejár - Škrepták (61. Dolný), Sabolčík (83. O. Špilár), S. Kraľovič, Ivanecký - Dolný

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Ranko, Šuľa, F. Vaško - D. Magda, Adekuoroye (79. Neofytidis), M. Begala, J. Sova (46. Méndez) - Kvocera (46. Popovits), Gállego (46. M. Trusa), Gembický (46. Oshima)

Tréner Miroslav Nemec: "Tento zápas mal pre mňa špecifickú príchuť, lebo Tatran Prešov je klub môjho srdca. V jeho farbách som totiž pred 25 rokmi ako hráč dostal prvú šancu v najvyššej súťaži. Hralo sa vo výbornej atmosfére, prišlo veľa divákov, a tak to má byť, lebo futbal sa hrá pre ľudí. Zápasy s takýmito súpermi sú stále náročné, presvedčili sa o tom aj naši mladí chlapci, ktorí dostali príležitosť. Súboj mal dobrú kvalitu, domácim patrí pochvala za predvedený výkon. Zodpovedne sme sa na nich pripravili, precvičili sme si aj pokutové kopy, ktoré sme nakoniec aj zvládli. Tešíme sa z postupu, ale teraz sa už sústredíme na ligový duel v Ružomberku."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 28. augusta o 18.00 hod.: Ružomberok – Michalovce (6. kolo FL)

Sobota 11. septembra o 18.00 hod.: Michalovce – Trnava (7. kolo FL)

Sobota 18. septembra o 18.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce-Vráble (8. kolo FL)

Foto: Róbert Andrejov