Vojtko prestupuje do Slovana

2021-08-27 18:29:18

Doterajšia kariéra ľavého obrancu Matúša Vojtka bola spätá iba s materskými Michalovcami. Odteraz to už neplatí, pretože mládežnícky reprezentant Slovenska urobil svoj prvý futbalový prestup. A nie hocijaký - zamieril rovno do majstrovského Slovana Bratislava! S najslávnejším slovenským klubom podpísal 20-ročný zadák štvorročnú zmluvu.

„Pocity sú veľmi pozitívne. Slovan je najväčší klub na Slovensku s históriou, ktorú si treba vážiť a vnímať. Pre mňa je to veľká výzva, na ktorú sa teším. Verím, že čím skôr zapadnem do tímu, a postupne začnem zbierať štarty. Budem tvrdo trénovať, aby som si vyslúžil šancu napríklad aj v európskych dueloch. Bude pre mňa cťou hrať na Tehelnom poli domáce zápasy pred našimi fanúšikmi. Je to krásny štadión, určite najkrajší na Slovensku,“ povedal krátko po spečatení prestupu pre oficiálny web belasých Matúš Vojtko, pre ktorého je Slovan asi osudovým klubom. Práve proti tomuto súperovi 5. augusta 2018 absolvoval ligový debut a proti nemu si aj poslednýkrát obliekol dres MFK Zemplín Michalovce. Bolo to 14. augusta 2021, kedy symbolicky schádzal z trávnika Tehelného poľa s kapitánskou páskou, ktorú prebral po vystriedanom Igorovi Žofčákovi, v minulosti tiež hráčovi Slovana...

Pre zaujímavosť, Matúš Vojtko sa stal iba štvrtým hráčom, ktorý prestúpil zo Zemplína Michalovce priamo do Slovana Bratislava. Prvým bol kanonier Vladimír Vankovič (v lete 1988), potom špílmacher Rastislav Tomovčík (v lete 2005) a do tretice Vernon De Marco Morlacchi (v septembri 2016 najprv odišiel na hosťovanie, ktoré sa o pol roka zmenilo na prestup).

Foto: skslovan.com