Z Ružomberka sa vraciame s bodom

2021-08-28 20:03:56

Prvý bod na súperovom trávniku v aktuálnej sezóne získali v sobotu večer michalovskí futbalisti. V zápase 6. kola Fortuna ligy dosiahli žlto-modrí bezgólovú remízu v Ružomberku. Nechýbalo veľa a z Liptova sa mohli vracať aj s víťazstvom, avšak v poslednej minúte spálil obrovskú šancu grécky krídelník Dimitrios Popovits.

Úvod stretnutia mali lepší Zemplínčania, ktorí hneď v 7. minúte aj prvýkrát pohrozili, po Žofčákovej spätnej prihrávke zneškodnil nohami Oshimovu strelu brankár Krajčírik. Postupne však prevzali iniciatívu domáci, ale až na hlavičku Madleňáka z 12. minúty si nevypracovali žiadnu šancu. Až po polhodine hry mal gól na kopačke Kochan, avšak Száraz vytiahol výborný zákrok. Ružomberčania boli pri chuti, vyhrávali osobné súboje, získavali odrazené lopty a tlačili sa do zakončenia, no pevná michalovská defenzíva im toho vpredu veľa nedovolila.

Aj po prestávke pokračovala prevaha Liptákov. V 59. minúte Regáli strieľal nad bránu, vzápätí na opačnej strane striedajúci Popovits mieril iba do Krajčírika. O šesť minút stratil pri rozohrávke loptu Šuľa, zmocnil sa jej Regáli, avšak ten v tutovke stroskotal na Szárazovi. Šancí pribúdalo, hralo sa hore-dole a v 68. minúte po akcii striedajúcich hráčov Kanuho a Popovitsa druhý menovaný z dobrej pozície vystrelil, brániaci hráč však šmýkačkou loptu zblokoval. Potom strieľal tesne vedľa Žofčák a v 83. minúte aj jeho nástupca na trávniku Kvocera mohol skórovať, Krajčírik však jeho strelu vytesnil na žrď. Rozhodnutie mohlo padnúť v 90. minúte: Popovits sa ocitol sám zoči-voči Krajčírikovi a ten skvelým zákrokom zabránil domácej prehre...

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 0:0

ŽK: 36. Oshima (Michalovce)

Rozhodovali: Dohál - Jekkel, Štofik; 617 divákov

MFK: Krajčírik - Fabiš, J. Maslo, A. Mojžiš, Madleňák - Luterán - Gerec, Brenkus (62. Dopater), M. Kochan (43. Dal. Takáč), Kostadinov (43. Tancík) - M. Regáli (68. Boďa)

MFK ZEMPLÍN: Száraz - F. Vaško, Šuľa, Ranko - Kotula, M. Begala, Neofytidis, Méndez (80. D. Magda) - I. Žofčák (80. Kvocera), M. Trusa (57. Kanu), Oshima (57. Popovits)

Hlasy trénerov:

...doplníme

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 11. septembra o 18.00 hod.: Michalovce - Trnava (7. kolo FL)

Sobota 18. septembra o 18.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce-Vráble (8. kolo FL)

Streda 22. septembra o 15.30 hod.: Sabinov - Michalovce (3. kolo SC)

Foto: Rudolf Maškurica