Hladký pohárový postup cez Sabinov

2021-09-16 16:38:12

Futbalisti MFK Zemplín zvládli v pohári aj druhú prekážku.

Bez väčších problémov zvládli svoju druhú pohárovú prekážku michalovskí futbalisti. Zemplínčania v súboji 3. kola Slovnaft Cupu poľahky zvíťazili na trávniku štvrtoligového Sabinova po výsledku 4:0. V žičlivej atmosfére už do polčasu viedli dvojgólovým rozdielom, keď sa dvakrát do čierneho trafil Matej Trusa. Po zmene strán ešte navýšili vedenie favorita striedajúci hráči Vasileios Ntotis a Wisdom Uda Kanu.

Od úvodných sekúnd na výborne pripravenom ihrisku dominoval prvoligista od Laborca, avšak ako prví paradoxne pohrozili domáci, keď priamy kop Bašistu musel v 9. minúte boxovať brankár Kozhukhar. O sedem minút už hostia predsa len otvorili skóre duelu, po Magdovej prihrávke si vylepšil streleckú pozíciu Trusa a od žrde prekonal skúseného Lipčáka v bráne Slovana – 0:1. Prevaha žlto-modrých pokračovala a v 29. minúte pridali druhý gól: Za domácu obranu sa dostal Gembický, jeho pokus ešte Lipčák zblokoval, následne sa však k dorážke dostal Gállego a napokon ešte Trusa z čiary poslal loptu do siete – 0:2. V závere prvého polčasu si Lipčák poradil s tvrdou strelou Kvoceru a o pár sekúnd vytiahol aj parádny zákrok pri zakončeniu Méndeza, ktoré vyškriabal zo šibenice.

Ani po obrátke sa obraz hry nezmenil. Šarišanom navyše dochádzali sily, a tak sa nápor Zemplínčanov ešte stupňoval. V 55. minúte sabinovský gólman nemal problém s pokusom Gállega a vzápätí hostia pohrozili aj po dvoch rohových kopoch. Krátko po hodine hry sa však už tretíkrát radovali, keď Oshima nezištne prihral Ntotisovi, ktorý už len zakončoval do prázdnej brány – 0:3. V 75. minúte hostia pridali ďalší gól, svoj nájazd na striedajúceho brankára Hubu bez problémov premenil Kanu – 0:4. Vo zvyšnom priebehu mohli zvýrazniť víťazstvo prvoligistu Gembický, Oshima či Magda, ale ich strelecké pokusy buď zneškodnil brankár alebo išli nad bránu.

MFK Slovan Sabinov – MFK Zemplín Michalovce 0:4 (0:2)
do 4. kola SC postupuje MFK Zemplín
Góly: 16. a 29. M. Trusa, 65. Ntotis, 75. Kanu
ŽK: 53. Tomaško (Sabinov)
Rozhodovali: K. Micheľ – Vass, D. Bobko; 850 divákov.

MFK SLOVAN: Lipčák (65. Huba) – Dedina, Demko, Janiga, Ľ. Kolpák – Kračinovský (86. Krompaský) – Homoľa (81. R. Ferko), P. Kolpák, D. Bašista, Vranko (46. Pankuch) – Tomaško (65. Semaník)

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar – D. Magda, Šuľa, F. Vaško, Méndez (46. Kanu) – Neofytidis (75. Oketayot) – Kvocera (61. Ntotis), Gembický, Gállego (61. Oshima) – M. Trusa (75. M. Kolesár), Popovits

Tréner Miroslav Nemec: „Som zástanca toho, že v pohári sa kluby z nižších súťaží môžu konfrontovať s prvoligistami. Pre nich je to sviatok, pre nás nejaká vizitka, ako sa máme prezentovať, či už futbalovo alebo ľudsky. Chlapci súpera nepodcenili a podali dobrý výkon. Chceli sme vyskúšať ďalších hráčov, som rád, že sme sa štyrikrát strelecky presadili. Aj keď sme hrali iba proti účastníkovi štvrtej ligy, tento zápas mal pre nás význam. Zo Sabinova odchádzame so skvelými dojmami, ďakujem domácim sa príjemné privítanie, cítili sme sa tu výborne.“