Prvú výhru vonku zariadil Popovits

2021-09-26 12:29:04

Po štyroch mesiacoch sa michalovskí futbalisti znovu tešili z trojbodového zisku na súperovom trávniku.

Žlto-modrí zvíťazili vonku premiérovo v aktuálnej sezóne, keď nezaváhali na trnavskom štadióne, kde bol ich súperom v rámci 9. kola Fortuna ligy ŠKF Sereď. O triumf sa postaral v 80. minúte grécky krídelník Dimitrios Popovits. MFK Zemplín tak druhýkrát v rade vonku neprehral a neinkasoval.

V prvom dejstve hŕstka divákov v trnavskej City aréne veľa vzruchu pred bránami nevidela, pretože duel tabuľkových susedov prebiehal zväčša medzi šestnástkami. Ako prví pohrozili v 12. minúte Michalovčania a hneď z toho mohol byť aj otvárací gól. Na rohový kop Žofčáka si nabehol Ranko, ale v sľubnej pozícii netrafil ideálne loptu a poslal ju nad bránu. Hostia boli o niečo aktívnejší, viac držali loptu vo svojej moci, no vpredu toho veľa nevymysleli. V 24. minúte to skúšal strelou Magda, ktorý aj rozvlnil sieť, avšak z vonkajšej strany. Seredčania sa „prebrali“ až po polhodine hry a v jednom prípade sa aj postarali o nebezpečenstvo pred Szárazom, keď sa po rohu dostal na hranici šestnástky k odrazenej lopte Ljubičič, jeho pokus avšak len tesne minul ľavú žrď. Do kabín tak odchádzali mužstvá za bezgólového stavu.

Šesť minút po prestávke si vylepšil pozíciu Kanu a vystrelil vedľa, čo bola na dlhé minúty posledná ofenzívna výstraha Zemplínčanov. V ďalšom priebehu hry totiž domáci zvyšovali aktivitu a zatlačili svojho súpera. V 52. minúte Haša vo veľkej šanci vypálil iba do stredu brány, kde bol pripravený Száraz. Michalovský gólman podržal svoj tím aj pri ďalšej veľkej príležitosti, v ktorej sa ocitol Gatarič. V strehu musel byť aj v 78. minúte po trestnom kope Jureškina, po ktorom hlavičkoval nad Dias. Žlto-modrí tlak ustáli a desať minút pred koncom udreli: Striedajúci Popovits naštartoval svoje rýchle nohy, prefrčal okolo dvoch brániacich hráčov, vletel do šestnástky a strelou k bližšej žrdi nachytal na hruškách brankára Ilieva – 0:1! Seredčania neskladali zbrane a snažili sa ešte vyrovnať, no štipľavé strely Kadleca a Gatariča zneškodnil skvelý Száraz, ktorý sa výraznou mierou pričinil o triumf MFK Zemplín v Trnave.

ŠKF Sereď – MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)
Gól: 80. Popovits
ŽK: 62. Karrica – 33. M. Begala, 48. Artabe, 87. Száraz
Rozhodovali: Kružliak – Hancko, Zemko; 153 divákov
ŠKF: Iliev – M. Popovič (90. Iglesias), Ljubičič, Dias, Jureškin – D. Potoma, Machuča (46. Karrica) – A. Kadlec, Gatarič (90. Kříž), Yao – Haša (90. Radič)
MFK ZEMPLÍN: Száraz – Artabe, Ranko, F. Vaško – Kotula, M. Begala, Oshima, D. Magda – M. Trusa (66. Popovits), Kanu (76. Méndez, 90+. Šuľa), I. Žofčák (46. Casado)

Hlasy trénerov:
Juraj Jarábek, tréner Serede: „Predstavovali sme si iný vstup do stretnutia, už sa nám to stalo tretíkrát odkedy hráme v Trnave. Chceli sme hrať aktívne a opak je pravdou. Súper bol kombinačne lepší, šance si však nevytvoril. Cez polčas som spustil na hráčov poriadny fén, za Sereď sa hrá inak. V prvom polčase mi chýbala agresivita a pohyb, v druhom polčase to bolo lepšie, futbal nám ukázal horšiu tvár. Súper z minima vyťažil gól, po veľkej chybe gólmana, ale také veci sa stávajú, výsledok si Michalovce už postrážili.“

Miroslav Nemec, tréner Michaloviec: „Počítali sme s tým, že Sereď na nás v úvode vybehne, hrali sme celkom dobre, vytvorili sme si aj šance. Po vystriedaní sme sa zamerali na defenzívu a čakali na svoje šance. Strelili sme šťastný gól, Sereď nás následne pritlačila, dostala sa do šancí a som rád, že sme to ubránili.“