Žilina mu je srdcu blízka, v sobotu ju však chce zdolať

2021-10-01 08:56:07

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa chcú pokúsiť pred repre pauzou o sériu troch víťazstiev.

Ešte ani raz sa v tejto sezóne nepodarilo futbalistom MFK Zemplín Michalovce zvíťaziť trikrát v rade. Túto šnúru môžu potiahnúť až krátko pred druhou reprezentačnou pauzou. Aktuálne šiestemu tímu fortunaligovej tabuľky v to stačí jediné. Zdolať v sobotu na domácej tráve štvrtú Žilinu (začiatok o 18.00 hod.), na ktorú strácajú iba bod. V tom prípade si nielenže pripíšu tretie víťazstvo v rade, ale hlbšie sa aj usadia v prvej šestke, kde chcú byť aj po celej základnej časti.

Michalovčania minulý víkend nadviazali na domáce víťazstvo so Zlatými Moravcami, keď po góle Dimitriosa Popovitsa triumfovali v Trnave nad ŠKF Sereď. Dve víťazstvá v rade si v tejto sezóne pripísali po prvýkrát. „Sme za to všetci radi. Takúto výsledkovú mini šnúru sme potrebovali a určite si to chceme udržať minimálne do reprezentačnej prestávky. V sobotu tak chceme Žilinu zdolať,“ poznamenal tréner Zemplínčanov Miroslav Nemec, ktorému zverenci dali k nedeľňajším jubilejným „päťdesiatinám“ prvé víťazstvo u súpera v tejto sezóne. Pre samotného rodáka z Banskej Bystrice bude súboj so „Šošonmi“ značne špecifický. Veď v Žiline nažil najkrajšie futbalové roky „korenené“ slovenským titulom (dal gól, ktorý rozhodol o titule) a úspešný bol aj ako tréner, keď bol ako asistent pri ďalších dvoch tituloch a takisto aj pri účasti v skupinovej fáze Pohára EUFA, či Ligy majstrov. „V Žiline bývam, mám tam kamarátov a už len preto to pre mňa bude nie štandardný ligový zápas. Spomienok je veľa. Titul som získal ako hráč, ako tréner, hrali sme veľké zápasy proti európskym veľkoklubom. Niektorí ľudia, čo tam boli vtedy, sú ešte v klube. Či už to je Maroš Varga, alebo prezident klubu Karol Belaník. Teším sa na zápas, pretože Žilina mi je srdcu blízka,“ pokračuje Miroslav Nemec.

Žilinčania mali výborný štart do sezóny. V lige zvíťazili v prvých troch zápasoch a úspešne Slovensko reprezentovali aj v troch predkolách Európskej konferenčnej ligy. V posledných týždňoch ale prišiel útlm, keď v troch zápasoch bodovali iba na Tehelnom poli so Slovanom Bratislava (1:1). Domáce prehry s Trenčínom (1:3) i naposledy s Ružomberkom (0:2) budú chcieť určite odčiniť bodovým ziskom u súperov. „Majú relatívne mladé mužstvo, ku ktorému kolísavé výsledky niekedy aj patria. My sa sústredíme na seba. Som rád, že nikto nie je zranený a že si mám z čoho vyberať. Fit je už aj Matúš Marcin, takže v podstate nie je zranený už nikto z kádra,“ zdôrazňuje Miroslav Nemec. A s čím by bol michalovský tréner po sobote spokojný? „S tým, že nás príde povzbudiť veľa ľudí, s tým, že uvidia dobrý futbal a tým, že neuvidia prehru domáceho tímu,“ s úsmevom na perách zakončil Miroslav Nemec.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)