Traja hráči končia, príprava začína 29. júna

2015-06-17 12:00:00

Michalovce sa v nedeľu rozišli na dvojtýždňové dovolenky. Chystajú sa aj oslavy s fanúšikmi.

Po dlhej a náročnej sezóne, počas ktorej odohrali spolu 37 súťažných zápasov, si futbalisti čerstvého víťaza DOXXbet ligy a zároveň nováčika najvyššej súťaže MFK Zemplín Michalovce začali v nedeľu popoludní užívať zaslúžené dovolenky, ktoré budú trvať dva týždne. Žlto-modrí majú naplánovaný začiatok letnej prípravy koncom júna, známe sú už aj prvé zmeny v kádri.

Sústredenie v Tatrách

Prvoligový nováčik odštartuje prípravu na historicky prvú sezónu v najvyššej súťaži v pondelok 29. júna o 20. hodine večer pod umelým osvetlením. „Hráči teraz dostali dvojtýždňové voľno, musia si trošku od seba oddýchnuť. Na druhý týždeň však už dostali individuálne plány, takže začnú sa už pripravovať sami,“ rozhovoril sa tréner mužstva od Laborca František Šturma, ktorého zverenci by mali odohrať päť prípravných duelov. „Úvodný 1. júla doma proti košickej Lokomotíve, o tri dni odídeme na týždňové sústredenie do Vysokých Tatier, kde sa postupne stretneme s poľskou Cracoviou Krakow, Popradom a Prešovom, pričom zápasy by sa mali odohrať v Poprade alebo okolí. Generálku na ligu by sme mali absolvovať na ihrisku maďarského Debrecínu v sobotu 11. júla,“ prezradil plán letnej prípravy F. Šturma.

Pracujú na posilách

V michalovskom kádri sa hneď po skončení sezóny udiali už aj prvé zmeny, zatiaľ len smerom von, pretože mužstvo opúšťa trojica hráčov, ktorým končia hosťovania – Erik Streňo (Bardejov), Boris Bališ (Trnava) a Tomáš Chovanec (Dolný Kubín). „Poslední dvaja menovaní boli skoro celú jarnú časť zranení a nemohli ukázať, čo v nich je, preto sme sa s nimi rozlúčili,“ povedal F. Šturma. Funkcionári klubu už usilovne pracujú aj na posilnení kádra, ktoré je nevyhnutné. Na lane majú viacerých hráčov zo skúsenosťami z najvyššej súťaže, nové tváre by sa mali zapojiť do letnej prípravy. „Chceme však udržať gro kádra, ktoré si vybojovalo prvú ligu, pokope,“ uviedlo vedenie klubu a na margo chystajúcich sa osláv postupu s fanúšikmi dodalo: „Mali by sa uskutočniť v závere júna alebo začiatkom júla, presný termín bude známy v najbližších dňoch. Vo štvrtok 2. júla prijme celý tím na radnici primátor mesta Viliam Zahorčák.“

Zdroj: denník Korzár