Peňa strelil prvý gól, predviedol krásne sólo

2021-10-27 17:56:03

Posila z FC Barcelona si otvorila gólový účet na Slovensku.

Španielsky stredopoliar Brian Peňa Perez-Vico, ktorý len nedávno prestúpil do MFK Zemplín Michalovce zo slávneho FC Barcelona, sa už vo svojom druhom súťažnom stretnutí na slovenských trávnikoch tešil z prvého streleckého zápisu. Počas debutu v michalovských farbách na senickom štadióne sa počas svojho desaťminútového pobytu na ihrisku ešte presadiť nestihol, ale uplynulú sobotu, keď bol vypomôcť FK Sobrance-Sobranecko - treťoligovej farme MFK Zemplín - sa už v zápase proti Lipanom radoval z presnej trefy. A gól, ktorým poslal Sobrančanov do vedenia 1:0 (napokon však prehrali 1:3), stál naozaj zato!

Bežala 24. minúta duelu, keď Martin Hreško, bývalý stredopoliar MFK Zemplín, posunul tesne za polovicou ihriska loptu Peňovi, ktorý zaradil takú rýchlosť, že ho nedokázali zastaviť hneď štyria brániaci hráči. Doslova z nich spravil štatistov, ktorí ho nestihli ani faulovať. Barcelonský odchovanec sa s loptou dostal až do šestnástky a krížnou strelou nedal skúsenému brankárovi Petrovi Bartošovi žiadnu šancu.

"Brian ukázal svoje kvality a podal dobrý výkon. Nad všetkými vyčnieval predovšetkým po technickej stránke. Za farmu si bol zahrať hlavne pre to, aby získal zápasovú prax a viac si zvykol na mužský futbal. Bol sa na neho pozrieť aj tréner A-tímu MFK Zemplín Miroslav Nemec. Na ihrisku pobudol do 66. minúty, potom som ho stiahol dole, pretože na druhý deň musel byť k dispozícii Michalovciam na zápas v Dunajskej Strede. Keď schádzal z ihriska, tlieskala mu aj celá lipianska tribúna," skonštatoval tréner Sobraniec a zároveň športový riaditeľ MFK Zemplín Vladimír Rusnák.

Len dodávame, že okrem Peňu si proti Šarišanom, ktorí napokon otočili výsledok z polčasového 0:1 na 3:1, zahrali aj ďalší traja hráči MFK Zemplín - Martin Kolesár, Jakub Sova a Takuto Oshima. Spolupráca medzi oboma klubmi funguje na výbornú, keďže v predošlých súbojoch si dres Sobraniec obliekli aj ďalší Michalovčania Erik Šuľa, Andriy Kozhukhar, Matúš Marcin, Vasileios Ntotis, Wisdom Uda Kanu, Sebastián Gembický či Alejandro Méndez García.