Na domácej pôde sme nestačili na Pohronie

2021-10-30 12:51:48

Poslednému tímu tabuľky sme prekvapujúco podľahli 0:2.

Druhýkrát sa v tejto sezóne stretli michalovskí futbalisti s Pohroním a znovu je z toho dvojgólová prehra. Zemplínčania v rámci 13. kola Fortuna ligy podľahli mužstvu od Hrona na vlastnom trávniku 0:2, teda rovnako ako v druhom zápase sezóny na súperovej pôde. Žlto-modrí oba góly inkasovali už v prvom polčase a keďže recept na defenzívu hostí po prestávke nenašli, vyšli druhýkrát v rade bodovo aj strelecky naprázdno, čím stratili miesto v prvej šestke.

Michalovčania začali aktívnejšie, ale nalomil ich rýchly gól Žiarčanov, ktorí z čista-jasna udreli v 11. minúte, keď si na nakopnutú loptu za stred obranuy nabehol Lačný a skúsený útočník prvú návštevu hostí v domácej šestnástke rutinérsky premenil na otvárací gól - 0:1. Inkasovaný gól Zemplínčanmi viditeľne zamával a v ofenzíve sa veľmi trápili. Naopak, Pohronie hrozilo rýchlymi protiútokmi a po jednom z nich Ladjiho strela v 30. minúte prešla pomedzi Artabeho nohy, ale medzi tri žrde nemierila. Krátko na to zahral priamy kop Adamec a Pajerovu hlavičku vyrazil na roh Száraz. V 36. minúte zahrávali domáci rohový kop, hostia však po odrazenej lopte rozbehli kontru, na konci ktorej Badolo - 0:2.

Po zmene strán sa hralo na jednu bránu. Michalovčania zatlačili súpera na jeho polovicu, ale ich tlak bol jalový. Veľa centrov bez adresáta či pokazených finálnych prihrávok. V 52. minúte mohol streliť kontaktný gól Artabe, zblízka však po Žofčákovom rohu hlavičkoval tesne vedľa. Ešte väčšiu šancu mal Trusa, ktorý si nabehol na prihrávku Žofčáka za obranu, dostal sa až pred brankára Hrdličku a ten výborným zákrokom podržal svoje mužstvo. Domácim nepomohlo ani trojnásobné striedanie po hodine hry, hostia umnou taktickou hrou nepripustili žiadnu drámu a dosiahli druhé víťazstvo v aktuálnej sezóne. A znovu proti Michalovciam...

MFK Zemplín Michalovce - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 0:2 (0:2)

Góly: 11. Lačný, 36. Badolo

ŽK: 25. Oshima, 65. Peňa (obaja Michalovce)

Rozhodovali: Kružliak - Pozor, T. Straka; bez divákov

MFK ZEMPLÍN: Száraz - Artabe, Ranko, F. Vaško - Kotula, Oshima, Kanu (60. Peňa), D. Magda (60. Méndez) - M. Marcin (89. Kvocera), M. Trusa, I. Žofčák (60. Popovits)

FK POHRONIE: Hrdlička - Blahút (84. Špiriak), Pajer, A. Štrba, Kokovas - Paluszek, M. Adamec (80. Šcišlak) - Ladji (72. Záhumenský), Mazan, Badolo - Lačný

Hlasy trénerov:

Miroslav Nemec, tréner Michaloviec: "Sme sklamaní. Veľmi som cítil, že mužstvo dnes chce vyhrať. Žiaľ, hrali sme proti Pohroniu, proti ktorému asi nedokážeme vyhrať. Neviem si to vysvetliť. Chystali sme sa na Miloša (Lačného), ukazovali sme si jeho hru. Je to asi o kvalite, Miloš ju má obrovskú a gratulujem mu ku gólu. Máme veľké množstvo šancí, ale nepremieňame ich a potom je to zložité. My sme si tento zápas prehrali úplne sami."

Pablo Villar, tréner Pohronia: "Gratulujem našim hráčom k víťazstvu. Boli sme v neľahkej situácii a verím, že toto víťazstvo nám pomôže dostať sa z nej. Som šťastný za všetkých hráčov, že dnes odchádzame s tromi bodmi."

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 5. novembra o 17.00 hod.: Trenčín - Michalovce (14. kolo FL)

Streda 10. novembra o 13.30 hod.: Komárno - Michalovce (4. kolo SC)

Nedeľa 21. novembra o 17.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (15. kolo FL)