Trusa opäť v nominácii SR 21

2021-11-04 08:40:21

Trusa opäť v nominácii SR 21. Medzi náhradníkmi aj Matúš Begala.

Tréner slovenských futbalistov do 21 rokov Jaroslav Kentoš oznámil v stredu nomináciu na záverečný asociačný termín v kalendárnom roku 2021. Mladí Slováci v C-skupine kvalifikácie ME 2023 najskôr nastúpia proti Rusku v Moskve na štadióne Chimki (12. novembra o 18.00 SEČ) a následne si zmerajú sily v Alytuse s litovskými rovesníkmi (16. novembra o 17.30 SEČ).  V nominácii nechýba ani náš útočník Matej Trusa, ktorá sa naposledy proti Malte (4:0) zaskvel hetrikom. V Kentošovej nominácii je aj náš odchovanec Matúš Vojtko, v súčasnosti hráč Slovana Bratislava. No a iba medzi náhradníkmi sa ocitol náš stredopoliar Matúš Begala.

SR 21 patrí v C-skupine aktuálne so šiestimi bodmi 3. miesto, Rusi majú na konte o tri viac. Slováci vstúpili do kvalifikácie domácou výhrou 3:1 nad Litvou, následne prehrali v Severnom Írsku 0:1. V októbri prehrali po dobrom výkone v Španielsku 2:3 a doma zdolali Maltu 4:0. O šampionát bojuje 53 mužstiev a na záverečný turnaj postúpi 16 tímov. Istotu majstrovstiev Európy majú hostiteľské krajiny Rumunsko a Gruzínsko. Postup na šampionát si vybojuje deväť víťazov skupín a najlepšie mužstvo z druhých miest. O ďalšie štyri miestenky zabojuje zvyšných osem reprezentácií na druhých miestach, ktoré vytvoria dvojice a budú medzi sebou súperiť v baráži, tá je na programe v septembri 2022. 

Nominácia
Brankári: Ivan Krajčírik (MFK Ružomberok), Ľubomír Belko (MŠK Žilina), Michal Kukučka (AS Trenčín)

Obrancovia: Peter Kováčik (FK Železiarne Podbrezová), Samuel Suľa (MŠK Žilina), Sebastián Kóša (FC Spartak Trnava), Matúš Malý (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Adam Obert (Cagliari Calcio), Gergely Tumma (Spartak Trnava), Ivan Mesík (Stabaek), Matúš Vojtko (ŠK Slovan Bratislava).

Stredopoliari: Martin Šviderský (Manchester United U23), Peter Pokorný (Real Sociedad), Samuel Lavrinčík, Matúš Kmeť (obaja AS Trenčín), Filip Lichý (ŠK Slovan Bratislava), Ján Bernát (KVC Westerlo), Miroslav Gono, Adam Goljan (obaja MŠK Žilina), Roland Galčík (FK Železiarne Podbrezová)

Útočníci: Jakub Kadák (AS Trenčín), Matej Trusa (MFK Zemplín Michalovce), Adrián Kaprálik (MŠK Žilina).