V gólovej prestrelke prehra pod Čákovým hradom

2021-11-05 18:02:02

Michalovčania takmer zmazali trojgólové manko.

Ani do tretice sa michalovským futbalistom nepodarilo zabodovať. V netradičnom piatkovom termíne v rámci 14. kola Fortuna ligy podľahli Trenčínu na jeho trávniku 2:4, keď v úvode druhého dejstva prehrávali už rozdielom troch gólov. V súboji proti priamemu konkurentovi o hornú šestku sa presadili Matej Trusa a Brian Peňa Perez-Vico, pre ktorého to bol premiérový zásah v našej najvyššej súťaži.

Žlto-modrí začali zápas dobre a v úvodnej štvrťhodine boli aktívnejším tímom. Domácich pustili do vlastnej šestnástky až v 15. minúte a hneď za to pykali, keď Kmeť po rýchlom brejku dával spätnú prihrávku a brániaci Magda ju v sklze zasiahol rukou, nasledovala penalta a otvárací gól Kadáka - 1:0. Inkasovaný zásah so Zemplínčanmi evidentne zamával a prišiel druhý úder. Pri druhej návšteve Trenčanov v ich pokutovom území si Letenayovu prihrávku nešťastne vrazil do siete stopér Vaško - 2:0. Domáci mali v ďalšom priebehu prvého polčasu navrch, ale svoje vedenie nedokázali navýšiť. Michalovčania prvýkrát vážnejšie pohrozili až v 41. minúte, kedy tečovaná strela Marcina išla vedľa. V poslednej minúte úvodného dejstva sa ešte pri priamom kope Kadáka vyznamenal Kozhukhar, ktorý jeho dobre umiestnenú strelu bravúrne vyrazil.

Zemplínčania vybehli zo šatní s dvoma zmenami, avšak ani nie po minúte hry inkasovali tretí gól, keď po Kadákovom rohu hlavičkoval Pires do žrde a odrazenú loptu poslal Hollý do siete - 3:0. Zdalo sa, že je po zápase, ale opak bol pravdou. Už v 49. minúte zdvihli hostia bojovú zástavu zásluhou Trusu, ktorý skóroval po Žofčákovom rohu - 3:1. O desať minút neskôr mal druhý gól na kopačke Trusa, avšak po prihrávke od Marcina z dobrej pozície tesne minul. Hráči MFK Zemplín sa predsa len tešili v 73. minúte, keď rýchlu akciu potiahol Oshima, prihral Peňovi, ktorý si vylepšil streleckú pozíciu a namieril presne k pravej žrdi Kukučkovej svätyne - 3:2. Ten ich ešte viac nakopol, domácich zatlačili pred vlastnú šestnástku a v 77. minúte po Oshimovej dlhej lopte Marcin obišiel aj brankára, ale z uhla rozvlnil iba bočnú sieť. V 85. minúte padol Trenčanom veľký kameň zo srdca, keďže sa im podarilo vsietiť poisťujúci štvrtý gól, o ktorý sa postaral Azango, keď prestrelil Kozhukhara - 4:2.

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 4:2 (2:0)

Góly: 15. Kadák (11 m), 24. vlastný F. Vaško, 46. Hollý, 85. Azango - 49. M. Trusa, 73. Peňa

ŽK: 56. Pires, 81. Zubairu - 62. Méndez

Rozhodovali: Kráľovič - Pozor, Jekkel; 483 divákov

AS: Kukučka - Kozlovský, Pirinen, Pires, A. Slávik - Kadák (88. Stojsavljevič), Lavrinčík, Hollý (79. Zubairu) - M. Kmeť (79. Ghali), Letenay (64. Kupusovič), Azango

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Artabe (46. Peňa), Ranko, F. Vaško - D. Magda, M. Begala (87. Z. Záhradník), Oshima, Méndez - Popovits (46. I. Žofčák), M. Trusa (87. Kvocera), M. Marcin

Hlasy trénerov:

Peter Hlinka, tréner Trenčína: "Víťazstvo je zaslúžené hlavne za výkon v prvom polčase. Druhý nám trochu ušiel. Nastúpili sme v pozmenenej zostave a asi nám aj došli sily. Neboli sme v súbojoch, nehrali sme aktívne. Mali sme mierny výsledkový útlm, preto sú tieto tri body pre nás veľmi dôležité a pomôžu nám. Máme mladé mužstvo. Treba si vziať to, čo je pozitívne."

Miroslav Nemec, tréner Michaloviec: "Prvý polčas sme si predstavovali inak. Zmenili sme potom rozostavenie, druhý už bol v poriadku. Dostali sme dnes veľa gólov, no som rád za toto družstvo, Myslím, že je vidno, že sa zlepšuje. Snívame o prvej šestke, ale boj bude veľmi náročný. Chceme sa hlavne zachrániť."

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 10. novembra o 13.30 hod.: Komárno - Michalovce (4. kolo SC)

Nedeľa 21. novembra o 17.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (15. kolo FL)

Sobota 27. novembra o 15.00 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (16. kolo FL, v Poprade)

Foto: TASR