Nemec: Dostali sme sa pod výsledkový tlak

2021-11-06 13:55:07

MFK Zemplín so štvrtým duelom bez víťazstva.

Tretiu porážku v rade utrpeli v piatkovom predohrávanom stretnutí štrnásteho kola Fortuna ligy futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Najvýchodnejší účastník Fortuna ligy podľahol vo výbornom zápase Trenčínu na jeho pôde 2:4 a nevyhral už štyri súboje v rade. Aj preto sa v tabuľke prepadá nižšie a prvá šestka, v ktorej bol pred októbrovou reprezentačnou pauzou pevne usadený, mu pomaly začína utekať.

Michalovčanom pod hradom Matúša Čáka absolútne nevyšiel prvý polčas. Ani nie tak herne, ale skôr výsledkovo, keď Trenčania podobne ako minulú sobotu hráči FK Pohronie premenili prvé dva pobyty v pokutovom území na góly. A tie boli veľmi nešťastné. Najskôr Daniel Magda zahral v sklze rukou v pokutovom území a druhý gól si Filip Vaško strelil sám. V oboch bol v hre var, no jeho verdikty Michalovčanov nepotešili. „Predpokladám, že keď tieto situácie riešil var, zrejme mali byť v prospech súpera. Pri penalte ja už ani neviem, kedy sa píska a kedy nie. Čo sa týka ofsajdu pri druhom góle, asi tiež nebol. Sú to sporné veci, ale zrejme boli zapískané správne,“ reagoval na sporné situácie, ktoré riešil rozhodca Kralovič za pomoci varu, tréner Zemplínčanov Miroslav Nemec. Ten v druhom polčase prestriedal, keď hneď na úvod poslal do hry Igora Žofčáka s Brianom Peňom. Tí jeho ofenzívu rozhýbali. Michalovčania síce inkasovali hneď v úvode druhého dejstva tretí gól, potom ale boli lepším tímom. Strelili dva góly, ďalšie dobré šance zahodili, za čo prišiel trest päť minút pred koncom z kopačky Azanga. „Nevyšiel nám prvý polčas! Vstúpili sme doň dobre, mali sme miernu prevahu, no dostali sme gól z prvej strely na bránu a potom sme si dali vlastný gól. Súper nám dal z jednej šance dva góly... V druhom polčase sme zmenili systém hry a takisto aj prestriedali. Mužstvo sa pozdvihlo. Okrem toho, že sme dali dva góly, vypracovali sme si aj ďalšie šance. Po ďalšej chybe sme ale inkasovali štvrtý gól a bolo po zápase. Duel sme jednoznačne nezvládli výsledkovo,“ vrátil sa ešte k zápasu v Trenčíne michalovský kormidelník.

Pred októbrovou reprezentačnou prestávkou boli Michalovčania v laufe. Vyhrali tri zápasy v rade a vyhrievali sa na štvrtom mieste v tabuľke. Po nej ale na nich prišla kríza. Bodovali akurát hneď po nej pri remíze v Senici, následne prišli porážky v Dunajskej Strede (0:1), doma s Pohroním (0:2) a teraz pod hradom Matúša Čáka. „Dostali sme sa pod výsledkový tlak,“ reaguje Miroslav Nemec a hneď na to pokračuje. „Je to pre nás nie ideálny stav. Mohli sme mať oveľa viac bodov, ako máme teraz. Mohli sme byť v kontakte s prvou šestkou, ktorý síce máme aj teraz, no nie je to ono. Treba si povedať jasne, momentálne sme pod oveľa väčším tlakom, ako vtedy.“ Michalovčania majú cez reprezentačnú pauzu o čom premýšľať. Navyše, v stredu ich čaká dohrávaný duel štvrtého kola Slovnaft Cupu na pôde druholigového Komárna, ktoré v predošlom kole šokujúco vyradilo Dunajskú Stredu. „Pre nás sú to strastiplné cesty. V piatok večer sme prišli z Trenčína a v utorok znova cestujeme prakticky cez celé Slovensko. Pre chlapcov to sú „bomby“ na organizmus. Po stredajšom zápase ešte potrénujeme do piatka, víkend budú mať chalani voľno a od pondelka sa pripravujeme na nedeľu, kedy nás čaká Slovan Bratislava,“ opísal najbližší program svojho tímu Miroslav Nemec. 

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)