S Komárnom sa stretneme premiérovo

2021-11-09 20:19:53

Do jarných bojov Slovnaft Cupu sa už prebojovalo sedem fortunaligistov.

Už sedem celkov z najvyššej Fortuna ligy si zabezpečilo postup do osemfinále Slovnaft Cupu. Doplniť ich v stredu môžu práve hráči nášho tímu, ktorí sa predstavia v dohrávanom zápase štvrtého kola na pôde druholigového Komárna a takisto aj Zlaté Moravce, ktorý sa pre zmenu predstaví na ihrisku Spišskej Belej. Pripomíname, že svoju púť v národnom pohári už skončili z fortunaligistov ŠKF Sereď, MFK Liptovský Mikuláš a aj DAC Dunajská Streda.

A práve DAC skončil v treťom kole na štíte nášho stredajšieho súpera. Komárňania najskôr ustáli šance svojho súpera a potom zvíťazili po strelách zo značky pokutového kopu. Predtým sa im ešte podarilo zvíťaziť v druhom kole na ihrisku FC Okoličná na Ostrove, kde vyhralo 8:0. Naši hráči takisto prešli dvoma kolami. V druhom kole sa potrápili s Tatranom Prešovom, ktorého po remíze 2:2 vyradili takisto po strelách zo značky pokutového kopu, no a v treťom kole bezpečne prešli cez MFK Slovan Sabinov, ktorý na jeho pôde zdolali 4:0. Tímu trénera Mikuláša Radványiho sa v lige momentálne darí. Neprehral už deväť duelov v rade a v tabuľke mu patrí druhé miesto, iba o horšie skóre za vedúcou Podbrezovou. Podotýkame, že v tíme pôsobí napríklad aj účastník MS 2010 v Juhoafrickej republike Kornel Saláta, ako aj naši bývalí hráči, brankár Miloslav Bréda a obranca Dávid Špak. Stredajší súboj s druholigistom bude náš prvý vzájomný. Za naše jedenásťročné účinkovanie v druhej najvyššej súťaži totiž KFC jej členom ešte nebol.

Do štvrtého kola doteraz postúpili z účastníkov Fortuna ligy obaja lanskí finalisti, obhajca prvenstva ŠK Slovan Bratislava a MŠK Žilina, a takisto aj FK Senica, AS Trenčín, FC Spartak Trnava, MFK Ružomberok a FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. V jarnom osemfinále si zahrajú aj druholigisti FK Humenné, MFK Skalica, či FC ŠTK 1914 Šamorín, treťoligový Vranov nad Topľou a aj piatoligista ŠK Sásová. Okrem súboja Komárna s Michalovcami sa ešte odohrajú ostatné tri súboje štvrtého kola. Ďalší fortunaligista FC ViOn Zlaté Moravce sa predstaví na pôde MŠK Spišské Podhradie, no a štvrté kolo dohrajú zápasmi MŠK Tesla Stropkov – MŠK Púchov (streda 17. november) a FC Rohožník - FC Košice (nedeľa 21. november).

Ako postupovali?
KFC Komárno
2. kolo: Športové Kluby Blava 1928 - KFC Komárno 0:4 (0:2)
3. kolo: KFC Komárno - FK DAC 1904 Dunajská Streda 0:0 (4:3 pok. kopy)

MFK Zemplín Michalovce
2. kolo: FC Tatran Prešov - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (2:3 pok. kopy)
3. kolo: MFK Slovan Sabinov - MFK Zemplín Michalovce 0:4

Doterajšie výsledky 4. kola: FC Slovan Galanta - FK Humenné 1:2 (1:1), ŠK Belá - MFK Vranov nad Topľou 0:1 (0:0),  MFK Ružomberok - ŠK Odeva Lipany 1:0, TJD Príbelce - AS Trenčín 0:3, Slávia TU Košice - ŠK Slovan Bratislava 0:5, ŠK Sásová - TJ Rovinka 3:2, FK Železiarne Podbrezová - FC Spartak Trnava 2:3 po pok. kopoch, OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom - FK Pohronie Žiarn nad Hronom Dolná Ždaňa 0:1, 1. MFK Kežmarok - MFK Skalica 0:3, OŠK Bešeňová - FK Senica 1:5 (0:1), MFK Dolný Kubín - MŠK Žilina 2:3 (2:2), MŠK Slavoj Spišská Belá - FC ŠTK 1914 Šamorín 0:12 (0:7)

Ďalší program 4. kola
Streda 10. november: KFC Komárno - MFK Zemplín Michalovce, MŠK Spišské Podhradie - FC ViOn Zlaté Moravce.
Streda 17. november: MŠK Tesla Stropkov - MŠK Púchov.
Nedeľa 21. november: FC Rohožník - FC Košice.