Premeníme devätnásty pokus na prvú výhru?

2021-11-20 18:01:02

Na našom trávniku privítame jediného súpera, ktorého sme v lige nezdolali.

Už iba jeden tím je v najvyššej futbalovej Fortuna lige, nad ktorým nepoznáme ako chutí víťazstvo. V osemnástich dueloch sme nedokázali ani raz zdolať bratislavský Slovan. A práve aktuálny majster a líder tabuľky bude našim súperom v nedeľu od 17.00 hod. aj pred televíznymi kamerami stanice Dajto.

Keby sa duel pätnásteho kola hral niekedy v októbri, kedy naši chlapci ťahali víťaznú šnúru, určite naše šance na výhru v devätnástom pokuse boli ešte väčšie. Po októbrovej reprezentačnej prestávke sa ale naše mužstvo nevie nakopnúť. Nevyhralo v štyroch dueloch v rade, v troch dokonca prehralo a už mu patrí pozíciu v druhej polovici tabuľky. V nedeľu nás síce nečaká ideálny súper na nakopnutie, no už sa nemôžeme pozerať na kto, proti komu hráme, ale na to, ako čím skôr preč z krízy.

So Slovanom Bratislava sme sa od nášho postupu do Fortuna ligy stretli doteraz osemnásťkrát. V ani jednom prípade sa nám nepodarilo vyhrať, trikrát sme remizovali a až pätnásťkrát sme išli z trávnika ako porazený tím. Prvýkrát sa tak stalo v stredu 23. septembra 2015, kedy sme taktiež pred televíznymi kamerami prehrali nešťastne 1:2. Tesne pred koncom odpovedal na gól Marka Milinkoviča z pokutového kopu Vernon de Marco (dnes už hráč Slovana), v nadstavenom čase ale misky váh na stranu favorita preklopil vlastným gólom Milan Šimčák. Ako isto viete, po zápase sa skloňovala aj mafia...

Na našom trávniku sme následne Slovan Bratislava privítal ešte šesťkrát a v troch dueloch sa nám s ním podarilo zremizovať. Prvýkrát sa tak stalo v predposlednom kole sezóny 2015/16, kedy sme remizovali 1:1. Rovnaký výsledok sa zrodil aj v sezóne 2017/18, no a remíza 3:3 bola v nadstavbovej časti sezóny 2018/19. Práve vtedy sme mali asi najväčšiu šancu vyhrať, keďže sme viedli 2:0 aj 3:2, súper mal ale kanoniera Andraža Šporara, ktorý sa postaral dvoma gólmi o vyrovnanie. Odvtedy so Slovanom ťaháme sériu šiestich porážok. Gól sme mu nestrelili v piatich dueloch v rade, skóroval až Takuto Ošima vo štvrtom kole tejto sezóny, kedy sme na Tehelnom poli prehrali 1:3.

Na kvality mužstva vedeného trénerom Vladimírom Weissom netreba obzvlášť upozorňovať. Tím, v ktorom pôsobia aj naši dvaja bývalí hráči Vernon de Marco a Matúš Vojtko, ide opäť za majstrovským titulom. Doteraz v štrnástich dueloch prehral iba raz, na ihrisku Ružomberka. Okrem toho dvakrát remizoval a jedenásťkrát vyhral, čo ho radí s 36 gólmi na prvé miesto v tabuľke. Najlepším strelcom tímu je Nigérijčan Ezekiel Henty, ktorý strelil osem gólov. Šesť gólov pridal Čech Jaormír Zmrhal a štyri ďalšia letná posila, slovenský reprezentačný útočník Samuel Mráz. Okrem neho je v širšom kádri reprezentácie aj ďalšia dvojica hráčov, syn trénera Vladimíra Weissa, Vladimír Weiss mladší a práve náš bývalý hráč Vernon de Marco, ktorý si naposledy na Malte pri výhre 6:0 otvoril svoj strelecký účet v reprezentácii.

Káder ŠK Slovan Bratislava

Výsledky ŠK Slovan Bratislava v tejto sezóne

Vzájomné zápasy