MFK Zemplín má svoju hymnu!

2016-05-17 12:00:00

Prvýkrát zaznie pred úvodným výkopom súboja so Žilinou, naživo by ju mali prísť zaspievať Kristián Dufinec so skupinou Iconito.

Jediný zástupca z východného Slovenska v najvyššej futbalovej súťaži MFK Zemplín Michalovce má svoju hymnu. Postaral sa o ňu Kristián Dufinec so skupinou Iconito.

Skupina Iconito je autorom hitov ako "Spolu za jedno lano" alebo "Chcem zmenu", s ktorou pred poslednými prezidentskými voľbami rozvírili pokojnú hladinu slovenskej hudobnej scény. Rok na to, s pesničkou "Dva svety", vyhrali Košický zlatý poklad. Táto súťaž ich nakopla a utvrdila v tom, že aj naďalej budú pokračovať v hudobnej tvorbe. Skupina Iconito tento mesiac (máj 2016) vydala svoj debutový album s názvom "Človek & Klaun", na ktorej nájdete 12 skladieb. Skupina hrá v zložení Kristián Dufinec (gitara, spev), Martin Bertič (sólová gitara), Michal Choma (basgitara), Ondrej Choma (gitara), Lukáš Farbár (bicie) a Róbert Hvostaľ (klávesy).

„Sme nadšení, ako chlapci zvládli výzvu. Výsledkom je moderná rocková skladba s chytľavým refrénom, z ktorej priam srší energia," vyjadrilo sa vedenie MFK Zemplín. Chlapci okrem toho, že sú zamilovaní do hudby, majú radi taktiež futbal, a sú fanúšikmi svojho klubu, mesta, v ktorom sa narodili a vyrástli - Michalovce. Výsledkom ich talentu a futbalového nadšenia je prvá oficiálna hymna Zemplína Michalovce.

V prípade priaznivého počasia ju Kristián Dufinec & Iconito naživo zahrajú a zaspievajú pred výkopom posledného zápasu sezóny proti Žiline priamo na štadióne Zemplína. Stretnutie sa uskutoční v piatok 20. mája. Výkop je naplánovaný na 20.30 hod. Hymna zaznie pred začiatkom zápasu. „Chceme, aby sa nová hymna Zemplína stala neoddeliteľnou súčasťou nástupov na zápasy, tak ako to majú zahraničné kluby a prispeje k lepšej atmosfére na štadióne," doplnilo vedenie MFK Zemplín.

Michalovce sú v najvyššej súťaži prvýkrát vo svojej histórii a v poslednom kole sa bude rozhodovať či udržia ligu aj budúci rok. K záchrane im stačí neprehrať so Žilinou. „Veríme, že hymna bude tým správnym nabudením, či už hráčov alebo fanúšikov k udržaniu sa a nakopnutie k víťazstvám a nezabudnuteľným zápasom v nasledujúcich rokoch. Ale najprv musíme zvládnuť tento posledný krok," dodalo vedenie MFK Zemplín.