MFK Zemplín sa stal víťazom druhej ligy!!!

2015-06-13 12:00:00

V priamom súboji o prvé miesto triumfovali Michalovčania v Skalici po góloch Michala Hamuľaka a Martina Regáliho 2:0!

Paráda chlapci! Michalovskí futbalisti sa stali víťazmi DOXXbet ligy pre sezónu 2014/15 a definitívne postupujú prvýkrát v histórii klubu do najvyššej súťaže! O svojom celkovom triumfe v druholigovej súťaži rozhodli v záverečnom zápase v šlágri celého ročníka na ihrisku Skalice, kde dokázali zvíťaziť 2:0 (0:0) a v tabuľke obsadili prvú priečku s náskokom troch bodov pred skalickým tímom.

Veľký šláger priniesol od začiatku vyrovnaný futbal, v ktorom však podľa očakávania mysleli na ofenzívu viac domáci hráči, keďže bez gólu nemohli pomýšľať na celkové víťazstvo v súťaži, kým na druhej strane Zemplínčanom stačila aj remíza. V 6. minúte skončila prízemná strela Jakubeka mimo brány, o osem minút neskôr ten istý hráč po priamom kope zakončoval opäť, tentoraz hlavou, no Kira vytlačil loptu spod brvna na rohový kop. Hra sa zväčša odohrávala medzi šestnástkami, zápas bol nervózny, veď išlo o veľa, už v prvom dejstve hry musel rozhodca Samotný, pre ktorého to bol posledný duel v kariére, vytiahnuť až šesť žltých kariet. V 38. minúte mali Skaličania obrovskú šancu na skórovanie, ale žlto-modrých podržal skvelý Kira, ktorý zneškodnil nájazd Ulricha, keď jeho strelu vytlačil na roh. Krátko nato sa na dostrel domácej brány dostali aj Michalovčania, s Podhorinovým pokusom si však Lupač poradil. V závere polčasu Záhoráci hostí zatlačili, pohrozili tvrdou strelou Jakubeka, ktorú Kira vyrazil, viac šancí si však nevypracovali.


Ani po zmene strán sa nervozita z trávnika nevytrácala, dôkazom toho je, že za pätnásť minút rozhodca udelil ďalších päť žltých kariet. V 48. minúte Hutta vystrelil nepresne, potom sa neujal ani priamy kop Bayóna. Po hodine hry však prišla gólová radosť Michaloviec: lopta z priameho kopu doletela až ku kanonierovi Hamuľakovi, ktorý prekonal Lupača - 0:1! Inkasovaný gól prinútil Skalicu ešte viac otvoriť hru, pretože museli streliť minimálne dva góly, aby skončili prví. Defenzíva hostí však pracovala spoľahlivo a nepúšťala domácich do gólových príležitostí. V 77. minúte sa snažil vyrovnať Neoveský, ale jeho hlavička letela mimo troch žrdí hostí. Domácich mohol definitívne zraziť na kolená striedajúci Regáli, ktorý sa po rýchlom brejku zbavil obrancov, ale z dobrej pozície prestrelil bránu. Tento rýchlonohý hráč si však všetko vynahradil v 88. minúte, keď opäť krásne vyzvŕtal zadákov Skalice, obišiel aj brankára a strelou do prázdnej brány spečatil nielen michalovské víťazstvo v tomto zápase, ale v celej súťaži! 

Fotogalériu zo zápasu nájdete TU.

MFK Skalica - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:0)

Góly: 60. M. Hamuľak, 88. M. Regáli

ŽK: 16. Pav. Majerník, 36. Neoveský, 39. Šenk, 44. M. Jakubek, 59. Hutta, 61. R. Konečný st., 80. M. Švrček - 13. Podhorin, 42. A. Leško, 48. D. Kunca, 50. Morlacchi, 53. Grič, 63. Bayón

Rozhodoval: Samotný - 2 143 divákov

MFK: M. Lupač - Šenk (78. Petrovský), Pav. Majerník, R. Konečný st., Šefčík - L. Švrček (76. M. Švrček), Šebesta, Neoveský, Hutta - M. Jakubek, Ulrich

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - D. Kunca, Bayón (90. Turík), Morlacchi, A. Leško (60. M. Koscelník) - M. Hamuľak (73. M. Regáli)

Foto: SITA