Ambiciózny nováčik so silným „domácim“ prostredím

2021-11-26 12:47:57

Preview pred naším sobotňajším zápasom v Poprade s Liptovským Mikulášom.

Šestnástym kolom pokračuje počas víkendu najvyššia futbalová Fortuna liga. Naši hráči sa pokúsia prelomiť sériu štyroch porážok v Poprade, kde narazia na MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Nováčik súťaže práve pod Tatrami na Národnom štadióne hráva svoje domáce fortunaligové zápasy, keďže jeho stánok nespĺňa prísne kritéria Únie ligových klubov.

A v Poprade sa mu v podstate aj darí. Veď všetky štyri svoje víťazstvá dosiahol na tomto štadióne. Vo štvrtom kole zverenci trénera Mareka Petruša zdolali Žilinu 2:1. Premiérové víťazstvo prišlo pred súbojom v Michalovciach, kde si Zemplín uhájil výhrou 2:1 (skórovali Kanu a Žofčák) domáce prostredie a podobne prehrali Liptáci aj v ďalšom domácom zápase so Senicou. Odvtedy ale potiahli sériu troch domácich výhier, keď postupne zdolali Pohronie (5:1), Trenčín (2:1), aj Dunajskú Stredu (1:0). Ich víťazná séria na popradskom trávniku skončila pred dvoma týždňami prehrou 0:2 s Trnavou. Naposledy si ale Liptáci napravili chuť, keď v Žiline remizovali 2:2.

V doterajších pätnástich dueloch zaznamenal nováčik súťaže štrnásť bodov, keď k štyrom domácim víťazstvám pridal aj dve remízy vonku (okrem Žiliny aj v Zlatých Moravciach, rovnako 2:2). So štrnástimi bodmi mu patrí desiate miesto, keď má o tri body viac ako náš Zemplín. Mikuláš zaknihoval doteraz 19 gólov. Päť z nich strelil ofenzívny stredopoliar Richard Bartoš, tri pridali stredopoliar Ľuboslav Laura a útočník Peter Voško.

V najvyššej Fortna lige sa s Liptovským Mikulášom stretneme v sobotu po druhýkrát. V prvom prípade sme spomínali vyššie naše víťazstvo v piatom tohtosezónnom kole 2:1. To sa rodilo určite ťažko. Po bezgólovom prvom polčase však naklonili misky váh na našu stranu utešenými gólmi Wisdoma Kanu a Igor Žofčák, za hostí korigoval v nadstavenom čase Jakub Švec. S Liptákmi ale máme skúsenosti aj z iných súťaží a to zo Slovnaft Cupu a druhej ligy. V pohári sme na nich narazili v druhom kole sezóny 2011/12, kedy sme na Liptove vyhrali 1:0. Oveľa viac meraní síl sme mali v druhej lige, kde sme sa spolu stretli až sedemnásťkrát, s bilanciou deviatich našich výhier, troch remíz a päť porážok.

Káder MFK Tatran Liptovský Mikuláš

Vzájomný zápas vo Fortuna lige

Výsledky MFK Tatran v sezóne