S jediným legionárom za pohárovou Európou

2021-12-04 08:52:51

Preview pred sobotňajším zápasom s Ružomberkom

Našim posledným súperom v jesennej časti Fortuna ligy na domácej pôde bude v sobotu od 15.00 hod. MFK Ružomberok. Tím, ktorý sme prvýkrát zdolali až vo vlaňajšej sezóne a tím, ktorý má aktuálne asi najlepšiu formu zo všetkých fortunaligistov. Tú potvrdil minulú nedeľu víťazstvom 3:0 v Trnave, kde Spartaku pripravil prvú domácu prehru v sezóne. Ružomberčania tak nadviazali na výbornú sériu, keď z posledných deviatich duelov sedem vyhrali a prehrali iba raz, na pôde Slovana Bratislava (0:1).

Z Ružomberkom sa v lige stretneme v sobotu už po dvadsiaty druhýkrát. Doterajšia bilancia vyznieva jasne v prospech „Ruže“, ktorá vyhrala jedenásť duelov. Osem sa skončilo remízou a iba dvakrát sa nám ich podarilo zdolať. Stalo sa tak na našom trávniku vo vlaňajšej sezóne. Najskôr to bolo v jesennej derniére, kedy sme ich v gólovej prestrelke v osemnástom kole porazili 4:3 (naše góly zaznamenali Tandir, Vaško, Žofčák a Taiwo). Aj druhý duel nadstavby o záchranu bol poriadne dramatický. Za nášho vedenia 2:1 odpískal hlavný rozhodca pokutový kop, ktorý však Tomáš Dráb bravúrne zneškodnil Martinovi Regálimu. Nášmu bývalému hráčovi sa proti MFK Zemplín poriadne darí. Veď bol strelcom všetkých troch gólov pri prehre 3:4, gól strelil aj pri prehre 1:2 a dvoma asistenciami sa podieľal na domácej výhre 2:0 v nadstavbe. Ako sme spomínali, až osemkrát sa v našim vzájomných zápasoch zrodila remíza. Stalo sa to aj v tejto sezóne, kedy sme pod Čebraťom v šiestom kole remizovali 0:0.

Ružomberčania majú fazónu ako hrom. Z posledných deviatich duelov až sedemkrát vyhrali. Naposledy sa im to podarilo minulú nedeľu v Trnave, kde vyhrali 3:0. Úvod ale zverenci trénera Petra Struhára nejako výnimočný nemali. Síce neprehrávali, no nedokázali ani vyhrávať. Z prvých piatich zápasov až štyrikrát remizovali, no prehrali až v siedmom meraní síl, keď doma nestačili na Dunajskú Stredu (1:2). Následne ešte prehrali v štrnástom kole pred troma týždňami na Tehelnom poli (0:1). V dvoch zápasoch stihli remizovať a v ďalších ôsmych si už pripísali na svoje konto víťazstvá. Tie ich vyniesli na tretie miesto v tabuľke, keď na druhú Trnavu strácajú iba tri body.

Tréner Peter Struhár postavil na slovenské pomery výnimočný káder. Figuruje v ňom iba jediný legionár, macedónsky stredopoliar Tihomir Kostadinov, ktorý za normálnych okolností patrí do základnej zostavy. V nej má miesto aj skúsený Ján Maslo, šikovný stredopoliar Matej Madleňák, ďalší stredopoliar Dalibor Takáč, ofenzívny záložník Matej Kochan či útočník Martin Regáli, ktorý je so siedmimi presnými zásahmi najlepším strelcom mužstva. Ešte šťastie, že bude v sobotu stáť, keďže v Trnave videl piatu žltú kartu. V bránke kraľuje slovenský reprezentant do 21 rokov Ivan Krajčírik, ktorý si v šestnástich dueloch udržal osemkrát čisté konto. 

Káder FK Ružomberok

Výsledky v sezóne

Vzájomné zápasy