S Ružomberkom prehra rozdielom triedy

2021-12-04 09:04:59

Michalovčania podľahli rozbehnutým Liptákom doma 0:3.

Michalovským futbalistom tohtoročná rozlúčka s domácim prostredím vôbec nevyšla. V stretnutí 17. kola Fortuna ligy na vlastnom štadióne podľahli rozbehnutému Ružomberku - ten vyhral ôsmy z posledných desiatich duelov - hladko 0:3, keď už do kabín išli s dvojgólovým mankom. 

Ružomberčanom ideálne vyšiel úvod zápasu, z ktorého ťažili aj v ďalších minútach. V 6. minúte využili veľa priestoru v defenzíve domácich, Fabiš sa predral pred Száraza a svojím prvým gólom v sezóne otvoril skóre - 0:1. Domáci sa snažili o vyrovnanie, ich ofenzívnym kombináciám však chýbala presnosť aj moment prekvapenia. V 27. minúte mohol náskok hostí zvýšiť Boďa, ale brankár Száraz zmaril jeho zámer. Krátko na to strelou z ostrého uhla neuspel Marcin a z protiútoku skórovali hostia. Domáca obrana nezareagovala na Fabišov center, Kotula nepokryl Šefčíka a ten zblízka upravil 2:0 pre "Ružu".

Cez prestávku urobil domáci kormidelník Miroslav Nemec jednu zmenu v zostave, keď Neofytidisa v strede poľa nahradil Kanu. Druhý polčas priniesol bojovný futbal, v ktorom hostia hrozili najmä z brejkov. Akcie oboch tímov však často končili pred šestnástkami a brankári nemali veľa práce. V 84. minúte sa domáci brankár Száraz vyznamenal po strele Luterána, ktorý síce napriahol z veľkej diaľky, ale lopta mierila do šibenice. Skóre zápasu napokon uzavrel v poslednej minúte nepokrytý Mrva, ktorý zužitkoval center Takáča - 0:3.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 0:3 (0:2)

Góly: 6. Fabiš, 32. Šefčík, 90. Mrva

ŽK: 24. Neofytidis, 35. M. Marcin (obaja Michalovce)

Rozhodovali: Ruc - T. Straka, Štofik; bez divákov

MFK ZEMPLÍN: Száraz - Kotula (79. D. Magda), Artabe (84. F. Vaško), Ranko, Méndez - Neofytidis (46. Kanu) - M. Marcin, M. Begala (62. Popovits), Oshima, I. Žofčák (79. Ntotis) - M. Trusa

MFK: Krajčírik - Fabiš, Mrva, A. Mojžiš, Madleňák (71. Selecký) - Luterán, M. Kochan - T. Bobček (71. Gerec), Dal. Takáč (90+. Múdry), Šefčík (87. Ďungel) - Boďa

Hlasy trénerov:

Miroslav Nemec, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Zápas sme si predstavovali úplne inak. Vieme, kde sa Ružomberok herne nachádza, mali sme ho rozobratý. Po inkasovanom góle sme sa snažili niečo spraviť s výsledkom. Hrali sme proti kvalitnému tímu, ktorý nás k ničomu nepustil. V útočnej fáze sme chceli hrať úplne inak, ale hostia si to ustrážili. V druhom polčase sme zmenili rozostavenie, no dnes nám nevyšiel zápas. Podali sme slabý výkon ako tím a aj ako jednotlivci. Som sklamaný, no futbal prináša aj takéto situácie."

Peter Struhár, tréner MFK Ružomberok: "Do zápasu sme išli s cieľom hrať fyzický a nátlakový futbal. Chlapci to do bodky splnili. Mali sme nejaké problémy v zostave, ale chlapci, ktorí nastúpili na miesto Regáliho či Masla mi v pozitívnom zmysle zamotali hlavu do budúceho zápasu. Fyzickým futbalom sme robili veľké problémy domácim hráčom. Vyhrávali sme hlavičkové aj bežecké súboje a z toho pramenili naše šance. V útočnej hre sme predviedli kvalitu. V druhom polčase sme zápas kontrolovali a vyšperkovali to tretím gólom. Súper sa snažil niečo vytvoriť, ale pramenila z toho iba jedna hlavička, ktorá išla mimo brány."

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 10. decembra o 17.00 hod.: Trnava - Michalovce (18. kolo)

Sobota 18. decembra o 15.00 hod.: Zlaté Moravce - Michalovce (19. kolo)

Foto: Róbert Andrejov