Ďalšia tvrdá rana pre michalovský Zemplín

2021-12-05 14:22:59

Michalovskí futbalisti zaznamenali tretiu domácu prehru v rade a piatu celkovo.

Ani v treťom domácom zápase v rade si futbalisti MFK Zemplín Michalovce nepripísali na svoje konto bod. Zverenci trénera Miroslav Nemca v sobotu v rámci sedemnásteho kola Fortuna ligy podľahli na vlastnom trávniku Ružomberku hladko 0:3 a negovali tým získané body z minulej soboty z pôdy Liptovského Mikuláša, kde ukončili päťzápasovú šnúru bez víťazstva. Po sobotňajšej prehre sa vrátili na tú vlnu, na ktorej boli od októbrovej reprezentačnej prestávky a v tabuľke opäť padajú nižšie...

Zatiaľ, čo tréner Ružomberka Peter Struhár bude mať podľa svojich slov do ďalších zápasov príjemné starosti, starosti iného charakteru už má jeho náprotivok z michalovskej strany. Ani sobota totiž nezmenila čakania na domáce víťazstvo, ktoré trvá od tretieho októbra už viac ako dva mesiace. „Na toto sa odpovedá ťažko. Na tréningoch tvrdo pracujeme. Toto mužstvo je vývojaschopné, je mladé a potrebuje určitý čas dozrieť. Ružomberok už dozrieva dva alebo tri roky a teraz sa to začína prejavovať. Vieme, kde máme silné stránky, ako aj to, kde máme slabiny. Určite ma to mrzí, pretože moja predstava bola úplne iná,“ reagoval tréner Miroslav Nemec na otázku, čo hovorí na dlhé čakanie na domáce víťazstvo. Potom sa už pustil k hodnoteniu nevydareného duelu, v ktorom jeho zverenci absolútne vyhoreli v ofenzíve. Keď sa k tomu pridali slabšie výkony v strede poľa a chyby v defenzíve, na svete bolo hladké víťazstvo Ružomberka. „Zápas sme si predstavovali úplne inak. Vieme, kde je silný Ružomberok. Mali sme ho dobre rozobratý. Chceli sme si ustrážiť úvod, no inkasovali sme. Snažili sme sa následne niečo so zápasom urobiť, hrali sme ale proti dobrému súperovi. Ružomberok nás nepustil do ničoho. Chceli sme hrať úplne inak. V druhom polčase sme zmenili rozostavenie. Bohužiaľ, nič nám nevyšlo. Podali sme slabý výkon a niektorí hráči nezahrali to, na čo majú. Som sklamaný, ale taký je futbal,“ pokračuje Miroslav Nemec.

Michalovčania v chladnom počasí nevystrelili ani raz medzi priestory troch žrdí. Aj preto prišla zaslúžená prehra od rozbehnutého súpera, ktorý triumfoval v ôsmom z desiatich duelov v rade a už výrazne klope na pohárovú Európu. „Ružomberok je vo forme a teraz to plne ukázal. My sme nepodali taký výkon, aký sme chceli podať. To, čo sme si povedali v kabíne, ostalo asi tam. Prvý polčas sme ešte ako tak dokázali kombinovať. Dostali sme však dva góly a potom sa už hrá proti takémuto súperovi ťažko,“ rozhovoril sa autor jedinej michalovskej strely, ktorá skončila na bočnej sieti Matúš Marcin. „Keď nevystrelíte na bránu, nedáte gól. Jedna strela len do bočnej siete je veľmi málo,“ pokračuje michalovský útočník. Ten verí, že v zostávajúcich dvoch dueloch jesennej časti v Trnave a Zlatých Moravciach sa Michalovčania pokúsia odstrániť chyby a zabodovať na ihriskách nebezpečných súperov. „Netreba teraz po tejto prehre skladať zbrane. Čakajú nás ešte dva zápasy a potom sa uvidí. Tak ako vyhral Ružomberok u nás, môžeme my vyhrať budúci piatok v Trnave. Musíme si veriť, dobre sa motivovať a nič nie je nemožné,“ dodal Matúš Marcin.

Po dlhšej dobe nastúpil na kraji obrany Juraj Kotula. „Určite sme si tento zápas takto nepredstavovali. Je to pre nás obrovské sklamanie. Musíme si rozobrať chyby. Nemôžeme už ale lipnúť na tomto zápase a musíme sa zodpovedne pripraviť na posledné dva zápasy jesennej časti,“ zdôraznil michalovský krajný obranca, ktorý podcenenie situácie, keď Ružomberok pricestoval bez šiestich hráčov, vylúčil. „My sme ani nevedeli, v akej zostave prídu. Aj tu ukázali, že majú dobrú formu a sú dobre fyzicky pripravení. Podcenenie vylučujem. Prehrali sme si to našimi chybami. Ako som ale povedal. Čakajú nás ešte dva zápasy. Musíme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme stratené body získali naspäť. Prvá šestka nám teraz opäť trošku utiekla a je len na nás, aby sme túto stratu zmazali v ďalších zápasoch,“ dodal Juraj Kotula.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)

Foto: Róbert Andrejov