Hoci im stačí bod, na remízu hrať nebudú

2015-06-12 12:00:00

Zajtra v Skalici zabojujú Michalovce o udržanie prvej priečky, veria, že aj v poslednom zápase vonku si udržia čisté konto.

Aktuálny druholigový ročník, ktorý sa hral novým formátom, sa v sobotu definitívne uzavrie. A to nie hocijakým zápasom, ale priamym súbojom o prvé miesto v tabuľke medzi dvoma mužstvami, ktoré by mali od novej sezóny účinkovať už v najvyššej súťaži. O čosi bližšie k honoru „víťaz druhej ligy“ majú futbalisti Michaloviec, ktorým v Skalici bude stačiť na udržanie vedúcej pozície aj nerozhodný výsledok. Veľký druholigový šláger má úvodný výkop o 17. hodine.

Utužovali partiu

Napriek tomu, že žlto-modrým bude stačiť aj bodík, keďže v prvom vzájomnom zápase si poradili so Skalicou 3:1, na ďaleké Záhorie necestujú s remízovými cieľmi. „Takto hrať nebudeme. Chceme tam vyhrať. Vonku sme ešte v nadstavbe neinkasovali ani raz, ale to nie je iba vizitkou nás obrancov, lebo my bránime ako tím a na druhej strane aj útočíme ako tím,“ vyjadril sa michalovský pravý obranca Marcos Calero Perez, ktorý nám prezradil, že mužstvo si prípravu na zajtrajší dôležitý duel spestrilo opekačkou. „V utorok sme boli na statku nášho mentálneho trénera Miroslava Mackulína neďaleko Giraltoviec, kde sme ešte viac utužovali partiu. Sme skvelý tím a hlavne vďaka tomu sme teraz tam, kde sme,“ uviedol španielsky legionár.

Skórovať chcú aj oni

Zverencom českého trénera Františka Šturmu by mohlo do kariet hrať to, že Skaličania musia zvíťaziť a teda aj streliť nejaký gól, takže budú hrať aj viac ofenzívne. „Presne o tom sme sa rozprávali, že oni potrebujú streliť gól. Ak oni budú viac útočiť a otvoria hru, tak by sme to mohli využiť na strelenie nejakého gólu, lebo ako som už povedal, nejdeme do Skalice hrať na remízu, ale vyhrať a skórovať,“ odhodlane hovoril 22-ročný rodák z Mallorcy a odchovanec Villarrealu. Záhoráci v prebiehajúcom ročníku ešte na domácom ihrisku ani raz neprehrali a vyhrali až 14 duelov zo 16. „Zajtra by sme mohli konečne ich sériu ukončiť. Majú však skúsené mužstvo, ale my sme mladí a možno nám pomôže aj počasie, lebo má byť horúco a my máme lepšiu kondíciu,“ zakončila debatu opora MFK Zemplín M. Perez.

Zdroj: denník Korzár