Na záver jesene výhra v Zlatých Moravciach

2021-12-18 18:29:50

Zo Zlatých Moraviec si po góle Trusu vezieme dôležité tri body.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce uspeli v sobotnom stretnutí 19. kola Fortuna ligy na štadióne FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0.  Jediný gól zápasu zaznamenal v 70. minúte Matej Trusa. Pre náš celok to bol posledný zápas jesennej časti.

V nepríjemnom veternom počasí sa hral medzišestnástkový futbal s pramálom streleckých príležitostí. Hostia si vypracovali streleckú príležitosť v 7. minúte, Trusovu strelu k pravej žrdi Kira vykryl. Na opačnej strane vyskúšal šťastie Mondek, ale pozorný Száraz sa prekvapiť nenechal. To bolo na dlhé minúty všetko, až v 39. minúte Kyziridis rozohral štandardku, Mondek posadil loptu na hlavu Šveca, ktorého hlavička preletela ponad bránku. 

Po zmene strán sa hral svižnejší futbal. Už v 47. minúte našiel Žofčák na hranici malého vápna Marcina, ktorého strelu Kira vytesnil na roh. Do vedenia mohli ísť domáci v 53. minúte, Kyziridis šikovne vysunula Gamboša, ktorý namieril iba do nôh Szaráza. V 65. minúte po Čonkovom rohu sa k odrazenej lopte dostal Sloboda, z hranice 16-ky namieril tesne mimo. Skóre sa zmenilo v 70. minúte, na Žofčákov center si nabehol Trusa a presnou hlavičkou prekonal Kiru. Domáci vrhli všetky sily do útoku, v 85. minúte Čonka vysunul za obranu Kyziridisa, ten zo šiestich metrov nedokázal prekonať brankára hostí. V nadstavenom čase Kyziridisovu strelu Száraz vyrazil pred Čögleya, ten ani z dvoch krokov nedokázal pretlačiť loptu do siete. Ani Kyziridis nedokázal prekonať brankára Száraza a tri body získali hostia. 

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)

Gól: 70. M. Trusa

Žlté karty: 56. Gamboš, 86. Martin Tóth, 90+. Benkovský - 30. M. Marcin, 50. Ranko

Rozhodovali: Očenáš - Vorel, Straka; bez divákov

FC VION: M. Kira – Čögley, Martin Tóth, Menich, Čonka – M. Bednár (82. Yilmaz) – Mondek, A. Sloboda, Gamboš (73. P. Kolesár), Kyziridis – M. Švec (73. T. Ďubek)

MFK ZEMPLÍN: Száraz - Kotula, Ranko, F. Vaško, Méndez - Kanu (90+. M. Kolesár), Oshima - I. Žofčák (87. Artabe), M. Trusa, M. Marcin - Popovits (66. D. Magda)

Hlasy trénerov:

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: "Zápas sme chceli zvládnuť. Vývoj zápasu bol však taký, že sme nevyužili našu šancu, naopak súper áno, a preto vyhral. Čakal som lepší výkon, behavejší výkon, čo nám dnes chýbalo."

Miroslav Nemec, tréner Michaloviec: "Pre nás je to veľmi dobré. Z posledných 10 zápasov sme hrali sedemkrát vonku, veľa sme toho nacestovali. Dnes to bolo fajn, dobre sme napádali, čakali sme na našu príležitosť, tá prišla a dokázali sme ju využiť. Som rád, že na jar môžeme hrať o prvú šestku, ďakujem chalanom za dnešný výkon."

Foto: Róbert Andrejov