Fungujúci zemplínsky patent

2021-12-21 20:14:35

Pondelkové vydanie Denníka Šport o našom víťazstve v Zlatých Moravciach.

O Arjenovi Robbenovi sa hovorilo, že je futbalista, ktorý poriadne ovláda iba jednu kľučku. Holanďan však zasekávačku na os ihriska do protipohybu vyšperkoval k dokonalosti. Keď mu vyšla, nedal sa ubrániť. Niečo podobné máme aj v našej lige. Dvojica michalovských hráčov Igor Žofčák, Matej Trusa si môže dať patentovať určitý typ gólu.

V Zlatých Moravciach sa hralo mimoriadne dôležité stretnutie. A práve jeho dôležitosť zrejme hráčom oboch mužstiev spočiatku zväzovala nohy. Prvý polčas bol nezáživný. Zlatým Moravciam aj Michalovciam akoby vyhovoval bezgólový stav. S remízou by boli v konečnom dôsledku asi spokojné oba tábory. Jedna vec však je hrať na remízu aktívne a snažiť sa o víťazný direkt, ako Michalovce. Druhá zase pasívne čakať, že súper sa zdolá sám, ako Zlaté Moravce. Hostia boli aktívnejší, domáci hrali až príliš zakríknuto a bojazlivo. „Remízový zápas bez výraznejších šancí na oboch stranách,“ stručne zhodnotil duel Peter Čögley.

Zápas rozhodla situácia zo 70. min. V našej lige sme ju videli už nespočetne veľakrát. Igor Žofčák nacentroval do šestnástky a Matej Trusa skóroval hlavičkou. „Celý týždeň sme si na videu ukazovali nejaké veci a aj tak sme z takej situácie dostali gól. Vedeli sme, že Trusa chodí na prvú žrď, aj tak sme ho nechali hlavičkovať. Sme jeden tím, spolu vyhrávame, spolu prehrávame, ale takéto individuálne chyby by sa nám nemali stávať,“ doplnil domáci kapitán. Zemplínčania si gólovú situáciu môžu dať patentovať. Týmto spôsobom – centrom Žofčáka na Trusovu hlavu – dali v našej lige v roku 2021 už päť gólov. „Igor má zlatú pravačku. Vie mi loptu posadiť priamo na hlavu. Znovu presne vedel, kde som. Opäť sa mu raz musím poďakovať. Sme zohraní, táto spolupráca nám funguje. ‚Žofa‘ mi prihral na viac ako polovicu gólov,“ vyhlásil Matej Trusa, ktorého zásah udržal Michalovce reálne v hre o hornú šestku.

Zdroj: Denník Šport