MFK Zemplín v príprave aj do tretice víťazne

2022-01-22 11:55:34

Na domácej pôde v zemplínskom derby zdolali Trebišov.

Tri zápasy - tri víťazstvá. Taká je bilancia doterajšej prípravy v podaní michalovského MFK Zemplín. Prvoligista ani do tretice na vlastnom trávniku nezaváhal, keď v sobotu popoludní zdolal druholigový Trebišov najtesnejším rozdielom 3:2. V zostave žlto-modrých sa objavila aj jedna nová tvár, brazílsky ofenzívny stredopoliar Guilherme Barbosa dos Santos, známy z pôsobenia práve v Trebišove či Lokomotíve Košice.

Zemplínske derby prinieslo svižný futbal. V úvodnom dejstve hry hostia dokázali držať krok s favoritom a dokonca hneď na začiatku mohli ísť do vedenia, avšak Digoň z výhodnej pozície netrafil bránu. V 10. minúte udrelo na opačnej strane, keď Trusa zblízka prekonal Melichara - 1:0. Vedenie Michaloviec mohol navýšiť mladučký Petrík, ktorý však dve sľubné príležitosti nepremenil, Peňova strela skončila na brvne a Trusov gól pre ofsajd neplatil. V 40. minúte takmer hostia vyrovnali, no Rypák z bezprostrednej blízkosti minul odkrytú bránu. Po obrátke sa už hralo v réžii zverencov Miroslava Nemca, aj keď v 48. minúte inkasovali po tom, čo Černák najprv napálil do Kolesára, ale ďalšia jeho strela už rozvlnila sieť - 1:1. V 59. minúte prinavrátil vedenie domácim Marcin a bolo 2:1. Potom zahodili vyložené šance Záhradník či Popovits, a tak prišiel trest v podobe vyrovnávajúceho gólu: Rokyta z ľavej strany pekne prihral pred bránu Šimkovi a ten prekonal Kozhukhara - 2:2. O výsledku rozhodol v 83. minúte michalovský stopér Ranko, ktorý si najvyššie vyskočil na Kolesárov center a nedal Drábovi šancu - 3:2.

MFK Zemplín Michalovce - Slavoj Trebišov 3:2 (1:0)

Góly: 10. M. Trusa, 59. M. Marcin, 83. Ranko - 48. R. Černák, 81. L. Šimko

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Kotula (46. M. Kolesár), Ranko, F. Vaško, D. Magda (46. J. Sova) - Artabe (46. Ntotis) - Petrík (46. M. Marcin), Oshima, Peňa (46. Barbosa), I. Žofčák (46. Popovits) - M. Trusa (46. Z. Záhradník)

SLAVOJ: Melichar (46. T. Dráb) - L. Šimko, Ilinjo, Jelínek (72. Doboš), Maguľak (46. Krajňák) - R. Begala (46. V. Rusnák ml.) - F. Pálfi (46. Da Silva Junior), Casado (46. R. Černák), Digoň (46. Girman), Belko (46. Rokyta) - Rypák (46. Romulo)

Asistent trénera Marek Ondrík: "Aj v tomto dueli sme ukázali svoju kvalitu a predviedli sme mnoho pekných akcií. Vypracovali sme si dostatok šancí na to, aby sme strelili aj viac gólov. Na druhej strane sme urobili aj veľa individuálnych a systémových chýb. Stále striedame zostavu a robíme si obraz o tom, ako na tom jednotliví hráči sú. Skúšame kombinovať dvojice či trojice hráčov, aby sme našli nejakú súčinnosť a nič nás neprekvapilo v majstrovských zápasoch. Teší nás, že vyhrávame, ale výsledky nepreceňujeme."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v stredu 26. januára na domácom trávniku, o 11. hodine privítajú treťoligové Lipany.

Foto: Róbert Andrejov