Novým prírastkom v kádri je Barbosa

2022-01-23 15:57:42

Brazílsky stredopoliar už na Slovensku pôsobil, na ceste sú ďalšie posily.

V sobotňajšom prípravnom dueli proti druholigovému Trebišovu mali michalovskí tréneri k dispozícii aj jednu novú tvár. Premiéru v žlto-modrom drese si odkrútil brazílsky stredný záložník Guilherme Barbosa dos Santos Silva, ktorý na ihrisku pobudol celý druhý polčas. Do tréningového procesu MFK Zemplín sa zapojil počas uplynulého týždňa. Legionár z Južnej Ameriky (narodený 17. januára 2000 v Rio de Janeiro) v minulosti už na Slovensku pôsobil, a to v našej druhej najvyššej súťaži. Najprv hrával za Lokomotívu Košice a neskôr za Slavoj Trebišov, odkiaľ v priebehu sezóny 2020/21 zamieril do saudskoarabského tímu Ajman Club. Od leta minulého roka bol postavou nevysoký futbalista bez klubovej príslušnosti.

"Nie je to neznámy hráč, pozná ho predovšetkým športový riaditeľ Vladimír Rusnák, s ktorým spolupracoval v Trebišove. Futbal vie hrať, avšak prišiel fyzicky zanedbaný. Potrebuje teda nabrať predovšetkým kondíciu a dostať do seba náš systém. Bude však dostatok času, aby tieto veci dobehol počas jarnej časti sezóny. Je to stále mladý a perspektívny hráč, rátame s ním smerom do budúcnosti. Hráva na poste desiatky, je to ofenzívny stredopoliar," povedal na margo novej akvizície v kádri asistent trénera Marek Ondrík.

Čo sa týka ďalších zmien v mužstve, tak na odchode je grécky defenzívny záložník Georgios Neofytidis, ktorý by mal zakotviť v Zlatých Moravciach. Naopak, na výmenu by za neho mal prísť z ViOnu 25-ročný útočník Kubilay Yilmaz. Rakúšan s tureckými koreňmi je známy z pôsobenia v trnavskom Spartaku, s ktorým sa v sezóne 2017/18 tešil z majstrovského titulu. Okrem Yilmaza očakávajú Zemplínčania príchody ďalších hráčov, útočníka aj stredného záložníka, ktorí by sa do tréningového procesu mohli zapojiť už v pondelok.

Foto: Róbert Andrejov