V generálke tesná výhra nad Humenným

2022-02-04 11:36:45

O triumfe nad druholigistom rozhodol Matúš Marcin.

Michalovskí futbalisti majú za sebou záverečnú hernú previerku pred budúcotýždňovým štartom jarnej časti Fortuna ligy. V záverečnom prípravnom stretnutí si v piatok popoludní poradili na svojej umelej tráve s nováčikom druhej ligy FK Humenné najtesnejším rozdielom 1:0. V zimnej príprave tak dosiahli stopercentnú bilanciu, keď vyhrali všetkých päť zápasov.

Po počiatočnom oťukávaní prevzali taktovku Michalovčania, ktorí v úvodnom dejstve na ihrisku dominovali a súpera prakticky k ničomu nepustili. Do zaslúženého vedenia sa dostali v 23. minúte po skvelo zvládnutom rýchlom protiútoku, ktorý založil na ľavej strane Yilmaz, Žofčák následne prihral pred bránu Marcinovi a ten zoči-voči Slávikovi nezaváhal - 1:0. O necelých desať minút sa lopta trepotala v humenskej sieti opäť, avšak gól Yilmaza neplatil pre ofsajd. Zakrátko ten istý hráč po parádnom výkope brankára Kozhukhara a blafáku na Slávika tesne minul bránu. Najnovšia akvizícia MFK Zemplín to skúšala aj tesne pred polčasom, s jeho tvrdou strelou si poradil humenský gólman. Po obrátke sa hra viac vyrovnala a väčšinou sa odvíjala medzi šestnástkami. Hneď na začiatku vyskúšal pozornosť Kozhukhara Exmichalovčan Hamuľak, ale úspešný nebol. S pribúdajúcimi minútami sa hra čoraz viac kúskovala a hostia ešte raz pohrozili, keď nebezpečný pokus Komjatýho tesne minul bránu. Na druhej strane sa neujala ani hlavička Kolesára, a tak sa už skóre duelu nezmenilo.

MFK Zemplín Michalovce - FK Humenné 1:0 (1:0)

Gól: 23. M. Marcin

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Kotula, Artabe (64. Volanakis), F. Vaško, Méndez - Kanu (64. M. Kolesár) - I. Žofčák (77. Lichvár), Oshima, Peňa (64. Gembický), M. Marcin (67. D. Magda) - Yilmaz (77. Bujňaček)

FK: D. Slávik (60. Piroščák) - C. Vasiľ (46. M. Zlacký), Pet. Šuľák, Luberda, V. Maťaš - J. Dzurík - Song (46. Milunovič), Turík (80. M. Harvila), Jančo (46. M. Hamuľak), S. Šuľák (46. Komjatý) - Pinc (60. Komár)

Tréner Miroslav Nemec: "Odohrali sme dobrý zápas, hrali sme to, čo sme potrebovali. Bohužiaľ, museli sme hrať na umelej tráve. Uvidíme, aké podmienky nás budú čakať na budúci týždeň. Nič s tým však nenarobíme, počasie nie je dobré, aby sme mohli hrať a trénovať na prírodnej tráve. Musíme sa s tým vysporiadať. Aj keď sme nemohli nastúpiť v kompletnom zložení, pretože niektorí hráči sú zranení a chorí, tak zápas s Humenným splnil účel. Verím, že do prvého jarného duelu sa ostatní chlapci dajú do poriadku."

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 11. februára o 17.00 hod.: Michalovce - Sereď (20. kolo)

Sobota 19. februára o 15.00 hod.: Žilina - Michalovce (21. kolo)

Sobota 26. februára o 17.00 hod.: Michalovce - Senica (22. kolo)