Matej Trusa prestupuje do Viktorie Plzeň!

2022-02-09 21:42:18

Najlepší strelec mužstva prvýkrát v kariére mení dres.

Útočník Matej Trusa tesne pred štartom jarnej časti Fortuna ligy opúšťa MFK Zemplín Michalovce. So šiestimi gólmi najlepší strelec žlto-modrých v aktuálnej sezóne odchádza do popredného českého tímu FC Viktoria Plzeň, s ktorým podpísal dlhodobý štyri a pol ročný kontrakt. Pre talentovaného zakončovateľa je to vôbec prvý prestup v jeho kariére, keďže doteraz bol verný iba michalovským farbám.

V MFK Zemplín prešiel všetkými kategóriami a do A-mužstva sa prebojoval ako 18-ročný. Seniorský debut si odkrútil 16. februára 2019 v domácom zápase 19. prvoligového kola proti Seredi (1:0), v ktorom mu kormidelník Anton Šoltis doprial na trávniku symbolickú minútu. Odvtedy odohral za Michalovce 65 ligových stretnutí s bilanciou 13 gólov a 6 asistencií. Okrem toho si do štatistík pripísal aj 6 žltých kariet a jedno vylúčenie. Fortunaligových štartov mohol mať na konte oveľa viac, nebyť dlhodobého výpadku kvôli dvojnásobne zlomenej nohe, ktorá ho z hry vyradila takmer na celý rok. Po dlhej absencii sa michalovský rodák pochádzajúci z obce Horovce na trávnik vrátil ešte silnejší a vypracoval sa na ústrednú postavu MFK Zemplín. Do povedomia agentov a iných klubov sa dostal aj vďaka výborným výkonom v reprezentácii do 21 rokov, za ktorú doteraz nastúpil 11-krát a zaznamenal 7 presných zásahov.

"Všetkým fanúšikom michalovského futbalu sa chcem poďakovať za všetky krásne chvíle, ktoré som v tomto klube zažil. Bolo ich veľmi veľa, keďže som v MFK Zemplín vyrastal. Michalovce navždy zostanú v mojom srdci a vždy sa tu budem rád vracať. Ešte raz ďakujem a držím palce do budúcna," povedal Matej Trusa, ktorý už v noci zo stredy na štvrtok odcestoval k našim západným susedom.

"Trusičovi" aj touto cestou ďakujeme za služby, ktoré počas svojho pôsobenia v michalovskom drese odviedol, a na novom pôsobisku - u päťnásobného českého šampióna - prajeme pevné zdravie, veľa úspechov a čo najviac strelených gólov!