Keď nevyhrá lepší, ale šťastnejší...

2022-02-13 19:45:21

Michalovskí futbalisti nevyťažili nič z obrovskej prevahy.

Už od víťazstva MFK Zemplín Michalovce v Poprade nad Liptovským Mikulášom v poslednom jesennom kole Fortuna ligy sa hovorilo, že zrejme kľúčový duel v boji o postup do nadstavby o titul bude prvý jarný, v ktorom vyzvú tabuľkového súpera zo Serede. Súboj ôsmeho tímu tabuľky so siedmym na ihrisku jasne vyzeral pre ôsmych Zemplínčanov, čo sa týka skóre to ale tak nebolo. Sereď na Zemplíne vyťažila z minima maximum. Vyhrala 1:0 a k nadstavbe o titul je oveľa bližšie...

Michalovčania začali svoj prvý jarný súťažný zápas veľmi dobre. Boli aktívnejší, dostávali sa do šancí. Za prvých pätnásť minút ich mali štyri, najväčšiu Popovits, ktorý sa rútil sám na brankára Chudého. Hostia sa postupne oklepali a po pol hodine hry udreli, keď rýchly kontru zakončil presne Roko Jureška. V druhom dejstve Michalovčania viackrát zamkli hostí na ich polovici. Z obrovskej prevahy ale okrem Marcinových dvoch šancí nevyťažili nič a prehrali... „Futbal sa hrá na góly a my sme ich nestrelili. Stále hľadáme útočníka. Na našu hru sa síce dobre pozerá, no keď nedáte góly, nie ste úspešní...,“ poznamenal michalovský tréner Miroslav Nemec, ktorý krátko pred začiatkom jarnej časti prišiel o najlepšieho jesenného strelca Mateja Trusu. Ten sa upísal českej Plzni.

Možno aj jeho spolupráca s kapitánom Igorom Žofčákom chýbala Michalovčanom v prvom dejstve. Do druhého už vstúpili aj bez svojho kapitána. „Prišlo mu zle. Našu hru to veľmi ovplyvnilo. Koronavírus nás zasiahol v tom najhoršom čase. Peňa sa nám vráti po karanténe a negatívnom teste hodinu pred zápasom. Hrať nemohol Gembický, dve hodiny pred zápasom kvôli korone vypadol aj Martin Kolesár. Igor počas zápasu,“ pokračoval michalovský tréner. Zemplínčania si tak skomplikovali cestu do nadstavbovej časti o titul. V posledných dvoch kolách základnej časti sa predstavia na ihrisku Žiliny a privítajú Senicu, na ktorých môžu po odohratí duelov devätnásteho kola strácať ďalšie body. „Situáciu stále máme vo svojich rukách. Hovorilo sa, že nám stačí šesť bodov, tak sa ich pokúsime získať v posledných dvoch kolách, keď sa predstavíme v Žiline a privítame Senicu. V ďalšom kole musíme vyhrať v Žiline a potom sa uvidí. Tak ako sme chceli zdolať Sereď, chceme poraziť aj Žilinčanov v nasledujúcom kole. Bude to ťažké, no pripravíme sa na to najlepšie ako môžeme,“ uzavrel nešťastný Miroslav Nemec.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)