Pod Dubňom ďalšia prehra o gól

2022-02-19 14:35:28

Presný zásah Yilmaza v Žiline na body nestačil.

Po druhej prehre v rade je koniec michalovským nádejám o prvej šestke. Futbalisti MFK Zemplín podľahli v sobotu popoludní v rámci 21. kola Fortuna ligy ďalšiemu priamemu konkurentovi o postup do skupiny o titul MŠK Žilina na jeho trávniku tesne 1:2, keď ich jediný gól zaznamenal Kubilay Yilmaz, pre ktorého to bol premiérový zásah v michalovskom drese.

Od úvodu boli o niečo aktívnejší domáci hráči, ktorí prvýkrát pohrozili v 9. minúte, keď po Jánošíkovej prihrávke z krídla Gono len tesne minul bránu. O päť minút neskôr sa Žilinčanom predsa len podarilo otvoriť skóre: Gono posunul loptu Sauerovi a ten prekonal gólmana Kozhukhara - 1:0. Odpoveď Michalovčanov prišla rýchlo. V 23. minúte Méndezov center hlavou jemne nadvihol Yilmaz a začínalo sa odznova - 1:1. Po polhodine hry hry to strelou zo šestnástky skúšal Kanu, na opačnej strane hlavičku Nemčíka bez problémov skrotil Kozhukhar. V závere polčasu domáci zatlačili Zemplínčanov a tesne pred odchodom do kabín po prihrávke Paura tvrdou strelou iba tesne minul šibenicu Ďuriš.

"Šošonom" vyšiel aj nástup do druhého dejstva, keď už v 51. minúte druhýkrát rozvlnili michalovskú sieť. Po rohovom kope bol najpohotovejší stopér Nemčík, ktorého tečovaná strela skončila za Kozhukharom - 2:1. Ako sa ukázalo, bol to rozhodujúci moment zápasu, pretože žiadny ďalší gól diváci už nevideli. Aj keď sa Michalovčania tlačili dopredu a boli aktívnejší v ofenzíve, v koncovke sa nepresadili. V 60. minúte si s nedôraznou strelou Yilmaza hravo poradil Belko, o desať minút na opačnej strane tečoval Ranko strelu Jánošíka až tak, že skončila na žrdi. V nadstavenom čase chýbali východniarom doslova len centimetre k vyrovnávajúcemu zásahu. V 92. minúte pekne odcentroval Kotula a pred odkrytou bránou Gembický len tesne nedočiahol na loptu...

MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:1)

Góly: 14. M. Sauer, 51. T. Nemčík - 23. Yilmaz

ŽK: 87. Sukisa, 90+. T. Slebodník - 24. M. Marcin, 85. Toševski

Rozhodovali: Kružliak - T. Straka, Halíček; 335 divákov

MŠK: Belko - M. Rusnák, Minárik, T. Nemčík, Owusu - M. Sauer (77. Myslovič), Gono, Iľko (86. Sukisa) - L. Jánošík (77. Addo), Paur (46. T. Slebodník), D. Ďuriš (90. Kopas)

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Kotula, Ranko, Artabe, Méndez - M. Begala (72. D. Magda) - Popovits (72. Toševski), Oshima, Kanu (81. Gembický), M. Marcin (63. Peňa) - Yilmaz (81. Ntotis)

Hlasy trénerov:

Peter Černák, tréner Žiliny: "Spolu s chalanmi sme pred stretnutím cítili veľkú zodpovednosť za to, čo sme si dali ako cieľ a chceli sme to splniť. Naozaj sa nám po záverečnom hvizde uľavilo. Dúfam, že sa nám teraz uvoľnia aj nohy a ukážeme potenciál, ktorý v nás je. Bola to ťažká situácia, niektorí chalani ju zažili prvýkrát a zodpovednosť nám občas zväzovala nohy. Všetci však chceli a robili to, čo sme si povedali, aby sme to dotiahli do víťazného konca. Podarilo sa nám to, i keď to vôbec nebolo jednoduché. Vstup do duelu sa nám vydaril, ujali sme sa vedenia, no súper nás schladil zbytočným inkasovaným gólom. V druhom dejstve sme chceli niektoré veci zmeniť a našťastie sa nám podarilo streliť aj druhý gól po štandardnej situácií. Verím tomu, že táto výhra nám pomôže aj v ďalších dueloch."

Miroslav Nemec, tréner Michaloviec: "Hodnotí sa mi ťažko, keďže sme prehrali. Videli sme celkom dobrý zápas. V prvom polčase sme dostali lacný gól, ale vyrovnali sme. Zápasový plán nám v prvom polčase vyšiel, v druhom sme opäť inkasovali lacnejší gól. Robili sme čo sme mohli, prestriedali sme, prišli noví hráči, ale v tejto sezóne nestrieľame góly."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 26. februára o 17.00 hod.: Michalovce - Senica (22. kolo)

Foto: Daniel Stehlík