Získame so Senicou prvé jarné body?

2022-02-25 11:14:10

So základnou časťou sa chcú rozlúčiť víťazstvom

Úvod jarnej časti im nevyšiel podľa predstáv. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zaznamenali dve porážky, keď podľahli doma Seredi (0:1) a prehrali aj v Žiline (1:2), čím prišli o šancu po dvoch rokoch sa znova dostať do nadstavbovej časti o titul. Opäť si zahrajú v nadstavbe o záchranu, kde ich čakajú náročné boje o fortunaligovú kožu. Ten prvý už túto sobotu od 17.00 hod., kedy privítajú v poslednom kole základnej časti Senicu.

Michalovčania vstupovali do jarnej časti s cieľom získať taký počet bodov, aký by im zabezpečil účasť v prvej šestke. „Určite sme všetci z toho sklamaní. Nedá sa povedať, že sme tie dva zápasy nezvládli, pretože tak ako sme ich prehrali, mohli sme ich aj vyhrať,“ skonštatoval stredopoliar Matúš Begala, podľa ktorého ďalších slov je teraz ťažké hovoriť o tom, kedy Zemplínčania prišli o prvú šestku. „Určite to nebolo iba v tých dvoch zápasoch jarnej časti. Aj na jeseň sme mali pár duelov, v ktorých sme mohli bodovať a nestalo sa. Už sa na to ale nemôžeme pozerať. Samozrejme, mrzí nás to, ale teraz máme pred sebou cieľ, čím skôr získať taký počet bodov, aby nám zabezpečil záchranu. Začať chceme už v sobotu v domácom zápase so Senicou,“ pokračuje Matúš Begala.

Práve duel v Senici môžeme označiť ako zlom ich plánov na nadstavbovú časť o titul. Do duelu na Záhorí ťahali Zemplínčania sériu troch víťazstiev a viedli aj tam. Následne ale nepremenili penaltu, súper vyrovnal a Michalovčania čakali na výhru ďalších päť duelov. Tým pádom sa zosunuli do druhej šestky a z nej sa už do konca základnej časti nevyhrabú. „Nechcem to pripisovať jednému zápasu. Bolo ich viac,“ rozhovoril sa stredný obranca MFK Zemplín Filip Vaško. „Senica ale bol jeden z tých zápasov, kde sa mohli bodovo vyťažiť viac. Nedali sme penaltu, súper vyrovnal. Teraz sa na to ale už pozerať nemôžeme. Musíme sa pokúsiť získať čím skôr taký počet bodov, ktorými sa zachránime Potom môžeme pozerať aj vyššie, možno aj na siedme miesto a účasť v baráži o európsku súťaž,“ pokračuje Filip Vaško.

Už pred posledným kolom je teda jasné, že Michalovčanov čaká boj o záchranu. Podobným osudom sú zdieľaní aj ich sobotňajší súperi zo Senice. Aj oni pokukovali po nadstavbe o titul, po dvoch prehrách na jar ale o túto šancu prišli. „Čaká nás veľmi dôležitý duel, ktorý chceme zvládnuť za tri body. Obom nám pôjde oveľa, už pôjde o body na záchranu. Verím, že do boja o záchranu lepšie vstúpime my,“ zdôrazňuje Filip Vaško a Matúš Begala uzatvára. „Určite chceme po prvýkrát na jar vyhrať. Nič iné nemôžeme pred vzájomným zápasom so Senicou ani brať.