Recept sme nenašli ani na Seničanov

2022-02-26 12:26:25

S tabuľkovým susedom sme doma prehrali 0:1.

Rozlúčka so základnou časťou Fortuna ligy michalovským futbalistom nevyšla. Žlto-modrí ani do tretice v tomto kalendárnom roku nedokázali zabodovať, keď prehrali piaty domáci zápas po sebe (navyše tretíkrát v sérii ani neskórovali). V súboji 22. kola najvyššej súťaže podľahli na vlastnej pôde Senici tesne 0:1, pričom gól inkasovali z pokutového kopu. V konečnej tabuľke dlhodobej časti obsadil MFK Zemplín deviatu priečku so ziskom 23 bodov a boje v nadstavbovej skupine o udržanie sa odštartuje o týždeň doma proti Trenčínu.

Duel tabuľkových susedov veľa futbalovej krásy nepriniesol a dlho sa hra odvíjala zväčša iba medzi šestnástkami. Aj jediný gól stretnutia padol iba z pokutového kopu, ktorému nepredchádzala žiadna kombinačná akcia hostí, ale naivná strata lopty Kanua vo vlastnom pokutovom území. Udialo sa tak v 13. minúte, kedy domáceho záložníka dôrazne napádal Niarchos, ktorý ho obral o loptu a Kanu "hasil" nebezpečenstvo faulom. Z bieleho bodu bez problémov skóroval sám faulovaný, keď brankára Kozhukhara poslal do opačnej strany - 0:1. Odpoveď domácich prišla až po polhodine hry. Najprv v 31. minúte Magda strieľal veľmi nepresne a o dve minúty Yilmaz z dobrej pozície zakončil slabo len do pripraveného Ravasa. V 38. minúte mohlo byť vyrovnané, keď priamy kop Kotulu odhlavičkoval Pavlík len do brvna vlastnej svätyne a dorážajúci Ranko z čiary hlavou minul prázdnu bránu!

Cez prestávku bolo v domácej kabíne horúco a tréner Miroslav Nemec vystriedal hneď až kvarteto hráčov. Na ihrisko prišli Žofčák, Begala, Oshima a Ntotis, ktorí michalovskú hru oživili, avšak na lepší výsledok to nestačilo. V 55. minúte mohol senický triumf prikrášliť Vikri, ktorého však skvele vychytal Kozhukhar a o pár sekúnd neskôr Piroskove zakončenie len tesne minulo šibenicu. Aj keď mali Zemplínčania výraznú územnú prevahu, vpredu dlho nevedeli takmer nič vymyslieť. Až v záverečnej desaťminútovke to pred Ravasom viackrát horelo. Najprv Yilmaz opečiatkoval spojnicu brány Záhorákov, vzápätí Toševski hlavičkoval tesne vedľa pravej žrde a v nadstavenom čase, kedy bol už v hosťujúcej šestnástke aj gólman Kozhukhar, po Kotulovom rohu chýbali ďalšej hlavičke striedajúceho Toševského znovu iba centimetre.

MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 0:1 (0:1)

Gól: 14. Niarchos (11 m)

ŽK: 84. Toševski - 22. Niarchos, 62. Halabrín, 79. Totka, 90+. Mašulovič

Rozhodovali: Kružliak - Roszbeck, Štofik; 353 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Artabe (46. Oshima), Ranko, F. Vaško - Kotula, Kanu (46. Ntotis), Peňa (46. M. Begala), Méndez - D. Magda (46. I. Žofčák), Yilmaz, M. Marcin

FK: Ravas – Oršula, P. Pavlík, Mihál, V. Svoboda – Totka (89. Mayounga), Halabrín – Vikri (72. Anaba), Piroska (81. Ouattara), Witan (89. Mašulovič) – Niarchos (81. Jurdík)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 5. marca o 17.00 hod.: Michalovce - Trenčín (1. kolo nadstavby)

Sobota 12. marca o 17.00 hod.: Senica - Michalovce (2. kolo nadstavby)

Sobota 19. marca o 17.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce-Vráble (3. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov