Michalovce v Nitre dohrávali ôsmi v poli

2015-06-02 12:00:00

Rozhodca k nim nebol veľmi naklonený, v druhom polčase im udelil až šesť žltých kariet, navyše aj jednu červenú. Na šance však vyhrali.

Po týždni sa michalovskí futbalisti vrátili zo súperovho ihriska opäť s bezgólovou remízou. Bod si tentoraz doviezli z horúcej nitrianskej pôdy, kde im ruže príliš nekvitli. V druholigovej nadstavbe o postup sú tak stále ako jediný tím bez prehry a brankár žlto-modrých Matúš Kira je vonku naďalej neprekonaný (drží si už 450-minútovú nepriestrelnosť na ihrisku súpera). Keďže Skalica dohráva svoj súboj v Bardejove až dnes, Michalovčania sa dostali opäť na čelo priebežného poradia, keď so Záhorákmi majú rovnaký počet bodov, ale lepšie skóre.

Bez dvoch Španielov

Bod dovezený spod Zobora má svoju cenu, pretože MFK Zemplín tam dohrával o dvoch hráčov v poli menej. V 65. minúte bol po druhom žltom napomínaní vylúčený Vernon De Marco Morlacchi a desať minút pred koncom si vykĺbil rameno Antonio Garcia Montero (na jeho miesto už nikto neprišiel, pretože Michalovčania mali vyčerpané už všetky striedania). „Záverečné minúty boli hektické, viac sme sa stiahli, lebo sme nechceli inkasovať gól. Chlapci by si prehrať nezaslúžili. Snažili sme sa hrať na brejky, do nejakých troch-štyroch sme sa aj dostali, ale zakončenie bolo horšie. Svojich zverencov však chcem pochváliť za nasadenie, že to ani v oslabení o dvoch hráčov zápas nevypustili, ale práve naopak, bojovali až do konca a chceli ho vyhrať,“ skonštatoval lodivod mužstva od Laborca František Šturma.

Škoda veľkých šancí

Na pozápasovej tlačovke domáci tréner Michal Hipp poznamenal, že jeho tím podal proti Michalovciam najlepší výkon v nadstavbe. „My sme už zahrali aj lepšie duely, napríklad proti Skalici, ale bolo to veľmi ťažké stretnutie, v ktorom sme sa snažili, vytvorili si aj tri gólové príležitosti, ale raz Kuncu a dvakrát Hamuľaka vychytal domáci brankár, na druhej strane si Nitra vypracovala len dve šance, jednu zlikvidoval Kira, pri druhej prestrelili bránu. Zápas bol aj veľmi dôrazný,“ hovoril F. Šturma. Aj preto rozhodca Horváth udelil až deväť žltých kariet (až šesť pre hostí) a predčasne poslal pod sprchy spomínaného Morlacchiho. „Nebolo to jednoduché, lebo hrali sme až proti dvanástim ľuďom... V prvom polčase mal rozhodca vylúčiť Benčíka, ktorý v čase, keď už mal žltú kartu, tak lakťom trafil Montera, dokonca mu aj jeho asistent kričal, nech ho vylúči, ale nestalo sa. Myslím si, že to veľmi ovplyvnilo ďalší priebeh zápasu. Po prestávke to bolo ešte viac vyhrotené.“ 

Zdroj: denník Korzár