Dva strety trinástok sa nemohli inak skončiť

2022-03-01 09:07:17

Denník Šport o našom sobotňajšom zápase.

Ak sa hráč s číslom 13 rozhodne v 13. min dosť neohrabane vo vlastnej šestnástke brániť protihráča, nemusí to dobre dopadnúť. A stret takýchto nešťastných trinástok pre Michalovčanov ani dobre nedopadol. Kanu fauloval Niarchosa a sám faulovaný jedenástku premenil a rozhodol zápas.

Domáci mali prakticky celý zápas na to, aby niečo urobili s výsledkom, no prvý polčas trestuhodne premrhali. Mali jedinú vážnejšiu šancu, keď si Pavlík takmer strelil vlastný gól, no Ranko loptu od brvna prehlavičkoval z metra nad bránku. Cez prestávku sa po veľkých zmenách Michalovčanom dlho nedarilo dostať sa vôbec k zakončeniu. V hosťujúcej šestnástke začalo naozaj horieť až v poslednej desaťminútovke, keď na ihrisko prišiel 20-ročný Severomacedónec Toševski. Ten sa dvakrát dostal k nebezpečným hlavičkám, no tesne míňali bránu bezmocného Ravasa.

V 86. min navyše Yilmaz napálil loptu do žrde. „Ťažko sa mi hodnotí tento zápas, ktorý sa dosť podobal na stretnutie so Sereďou. Neviete si predstaviť, ako nás mrzí táto prehra. Niektorí chlapci plakali cez polčasovú prestávku... Tak veľmi sme chceli vyhrať, boli sme pozitívne nastavení, všetci bojovali, no nebolo nám súdené skórovať. Najviac nás mrzí, že máme väčšiu kvalitu v tíme, ako niektoré iné mužstvá, no nevieme ju pretaviť do výsledkov. Zasa sme prehrali po blbom góle,“ povzdychol si Kubilay Yilmaz. A ešte väčší výdych urobil po poznámke, že jeho strele chýbali milimetre, aby sa od žrde odrazila do siete. „Čo vám mám na to povedať? Lopta mi dobre sadla. Už som ju videl v bránke a zrazu sa odrazila späť do ihriska. Gratulujem aj Senici. Hostia síce nehrali najkrajší futbal, ale bojovali a nakoniec si odniesli všetky body,“ doložil michalovský útočník.

Záhoráci hrali maximálne účelne. Po vedúcom góle nehrali na krásu, ale na udržanie troch bodov. Tie navyše mohol poistiť v 55. min. Vikri, keď vybiehajúci Kožuchar nohou zmaril jeho šancu. V zostávajúcom priebehu hrali Seničania veľmi disciplinovane, koncentrovane a najmä obetavo. Zblokovali veľa domácich pokusov. „Samozrejme, chceme sa prezentovať aj hrou, ale tentoraz sme trochu dali dôraz na výsledok. Je jasné, že keby sme začali prehrávať zápasy, výrazne by sa zvýšil tlak na našich hráčov. Určite chceme hrať krajší futbal, ale v tomto momente, bolo pre nás víťazstvo prvoradé,“ podotkol tréner Senice Pavel Šustr.

Zdroj: Denník Šport