Cenné tri body s Trenčínom vystrelil Marcin

2022-03-05 13:50:44

Michalovčania prvýkrát v jarnej časti zabodovali a zvíťazili.

Konečne to vyšlo! Michalovskí futbalisti na štvrtý pokus dokázali zvíťaziť, keď v úvodnom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie sa triumfovali na domácom trávniku najtesnejším rozdielom 1:0. Streleckým hrdinom MFK Zemplín sa stal krídelník Matúš Marcin, ktorý vsietil jediný gól duelu a preťal tak dlhú 372-minútovú sériu Zemplínčanov bez gólu na vlastnom štadióne. Okrem neho sa pod cennú výhru výraznou mierou podpísal aj ukrajinský brankár Andriy Kozhukhar, ktorý v nadstavenom čase prvého polčasu zneškodnil pokutový kop!

Úvodné dejstvo hry prinieslo vyrovnaný futbal, v ktorom boli o niečo usilovnejší v ofenzíve Zemplínčania. Tí s pribúdajúcimi minútami zvyšovali tempo a pohrozili Marcinom, ktorý však po polhodine hry neusmernil do brány Žofčákov center. V 38. minúte sa však už prešovský odchovanec tešil z gólu: Rohový kop Žofčáka predĺžil Vaško a Marcin zblízka upratal loptu do siete - 1:0. V úplnom závere polčasu mohli znenazdajky Trenčania vyrovnať. Po strete Oshimu s Hollým v michalovskej šestnástke ukázal rozhodca Očenáš na biely bod a hostia mali k dispozícii pokutový kop. Jeho exekútorom bol Ikoba, ktorý však úspešný nebol, pretože jeho pokus do stredu brány chytil Kozhukhar. A tak sa išlo do kabín za stavu 1:0.

Do druhého polčasu nastúpili hostia s dvoma zmenami a vytvorili si prevahu. Žlto-modrí sa viac zatiahli do defenzívy a vyčkávali na svoju šancu. Hneď v úvode pálil spoza šestnástky Marcin a jeho tečovanú strelu chytil Kukučka. Po hodine hry to na opačnej strane skúšal Azango, ale mieril nepresne. V 68. minúte zahrával priamy kop Bainovič a hlavička Ikobu smerovala tesne nad bránu. Desať minút pred koncom sa k streleckému pokusu dostal domáci kapitán Žofčák, no Kukučka loptu na dvakrát skrotil. V 87. minúte mali hostia obrovskú príležitosť na vyrovnanie, v šestnástke sa k odrazenej lopte dostal striedajúci Letenay, z otočky vystrelil a domácich znovu podržal skvelý Kozhukhar. 

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 1:0 (1:0)

Gól: 38. M. Marcin

ŽK: 58. Ntotis, 65. Yilmaz, 90+. Popovits - 72. Ikoba

Rozhodovali: Očenáš - Ferenc, T. Straka; 347 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Kotula, Ranko, F. Vaško, Méndez - M. Begala (85. Artabe) - M. Marcin (90+. Gembický), Oshima, Ntotis (62. Kanu), I. Žofčák (85. Popovits) - Yilmaz (90+. M. Kolesár)

AS: Kukučka - Yem, Pires, Pirinen, Madu - Zubairu (46. Ibrahim), Bainovič, Hollý (79. M. Kmeť) - Azango, Ikoba (74. Letenay), Tučný (46. Soares)

Hlasy trénerov:

Miroslav Nemec, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Myslím si, že v zostávajúcich zápasoch prebiehajúcej sezóny sa už stratí futbal. Bude to už len o bojovnosti. Dnes musím vyzdvihnúť naše mužstvo. V prvom polčase sme sa dostali asi do štyroch dobrých šancí. Neskôr nás podržal brankár. V druhom polčase to bol boj o to, aby sme nedostali gól. Dnes sme získali veľmi dôležité tri body."

Juraj Ančic, tréner AS Trenčín: "Vedeli sme, čo a aký terén nás čaká v Michalovciach. Vedeli sme, že to bude bojovné stretnutie. V prvom polčase sme sa vôbec nedostali do tempa, chýbal tomu pohyb. Navyše sme pohrdli penaltou, takže prvý polčas nebol z našej strany vôbec dobrý. V druhom sme sa trošku dvihli, vynútili sme si platonickú prevahu, ale z nej sme vyťažili iba veľmi málo. V konečnom dôsledku nám to nestačilo na body."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 12. marca o 15.00 hod.: Senica - Michalovce (2. kolo nadstavby)

Sobota 19. marca o 15.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce-Vráble (3. kolo nadstavby)

Sobota 2. apríla o 18.00 hod.: Michalovce - Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (4. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov