Begala odklial Marcina i celý tím

2022-03-08 10:23:07

Denník Šport o našom sobotňajšom víťazstve nad Trenčínom (1:0).

Väčšina súperov pred príchodom na zápas do Michaloviec tvrdí, že na Zemplíne sa ťažko boduje a ešte ťažšie vyhráva. V posledných mesiacoch však v Michalovciach najťažšie vyhrávali samotní Michalovčania... Tí už pomaly ani nevedeli, ako chutí domáci triumf.

„ Uff, tak to si ani veľmi nepamätám... Asi to bolo so Žilinou, keď skóroval Igor Žofčák,” správne sa predsa len rozpamätal Matúš Marcin. Od predošlého víťazstva 1:0 nad Žilinou 2. októbra uplynulo už päť mesiacov! Po ňom nasledovalo len päť prehier - s Pohroním 0:2, so Slovanom 1:2, s Ružomberkom 0:3 a na jar so Sereďou i Senicou zhodne po 0:1. „Trochu sme si odfúkli, ale musíme naďalej tvrdo pracovať, aby tých bodov bolo oveľa viac. Konečne sme si víťazne zakričali. Verím, že týchto pokrikov teraz začne pribúdať a potešíme našich fanúšikov ďalšími víťazstvami. Pred zápasom sme si vraveli, že by mohli rozhodnúť štandardky a po jednej sme aj skórovali,” poznamenal Matúš Marcin, ktorý prelomil michalovské gólové suchoty, keďže MFK Zemplín skóroval na domácom štadióne po dlhých 372 minútach.

„Pritom veľkú šancu som už mal asi 30 sekúnd pred gólom. Igor Žofčák mi poslal perfektný center, no nepremenil som ho. Pred rohovým kopom som povedal Matúšovi Begalovi, že ja snáď nedám gól ani do decembra. On mi na to povedal, že teraz to príde. A naozaj to aj prišlo. Som veľmi rád, že sa mi konečne podarilo skórovať. Už dávnejšie sme si vraveli, že musíme začať strieľať góly na miesto Mateja Trusu a som veľmi rád, že sa to podarilo práve mne. Teraz len dúfam, že na ďalší gól nebudem znova čakať niekoľko mesiacov,” usmial sa Matúš, ktorému na druhý gól v tejto sezóne stačilo len správne nastaviť nohu, keď Filip Vaško predĺžil hlavou Žofčákov roh do stredu päťky. V samom závere musel michalovský stredopoliar striedať, keď za pomoci lekára a maséra len doskackal na jednej nohe na čiaru. „Posledných päť minút som mal kŕče. Po jednej odkopnutej lopte som dostal taký silný kŕč, že som už nevedel urobiť ani krok,” dodal Matúš Marcin.

Zdroj: Denník Šport (Tomáš Petro)