Nová etapa začne proti prajným Zlatým Moravciam

2022-03-18 16:23:01

Prvým súperom nášho tímu pod vedením trénera Hrnčára budú Zlaté Moravce.

Svoju trénerskú premiéru na lavičke MFK Zemplín Michalovce si odkrúti tréner Norbert Hrnčár v sobotu v domácom zápase so Zlatými Moravcami, teda so súperom, s ktorým sa nám v lige náramne darí. Odkedy sme v najvyššej súťaže doma sme dokonca ViOnu nepodľahli. Bude tak aj v šesťbodovom zápase, ktorý nás čaká v sobotu?

Schválne píšeme o šesťbodovom zápase, keďže nás na desiatom mieste od jedenásteho ViOnu delia štyri body. V prípade výhry im odskočíme na sedem, no v prípade, že nevyhráme, namočíme sa do boja o záchranu hlbšie. Zlatým Moravciam sa v tejto sezóne príliš nedarí. V lete nastali v kádri viaceré zmeny, ktoré spôsobili, že sa družstvo rozbiehalo ťažšie. Doteraz nazbieralo 22 bodov, čo je o štyri menej, ako my. ViOn päťkrát vyhral, sedemkrát remizoval a dvanásťkrát družstvo trénera Ľuboša Benkovského ťahalo za kratší koniec. V jarnej časti získali v piatich zápasoch sedem bodov, čím sa vrátili do boja o vyhnutie sa baráži. Po remíze 0:0 v Poprade s Liptovským Mikulášom prišla výhra 2:0 nad Dunajskou Stredou. Po prehre v Seredi (1:2) prišlo ďalšie víťazstvo v Žiari nad Hronom (1:0), no aj domáca prehra s Liptovským Mikulášom, ktorá znamenala štvorbodovú stratu na desiate Michalovce a päťbodovú na deviaty Liptovský Mikuláš.

So Zlatými Moravcami sme sa v lige stretli osemnásťkrát, z toho desaťkrát sme sa tešili z víťazstva. Najčastejší výsledok bol 1:0 a zrodil sa doteraz štyrikrát. Prvý vzájomný ligový duel sme s ViOnom odohrali ôsmeho augusta 2015 a tento dátum sa naplno vryl do histórie michalovského futbalu. Bolo to totiž prvé víťazstvo v najvyššej súťaži, keď sme vyhrali 2:1. O našu výhru sa gólmi postarali Stanislav Danko a novopečený slovenský reprezentant Martin Regáli. Následne prišli tri remízy, potom naše vysoké víťazstvo 5:1, čo je najvyššie víťazstvo vo vzájomnom meraní síl. Aj v ďalších dueloch sa nám so Zlatými Moravcami darilo. Veď na prvú výhru ViOn čakal až do jedenásteho vzájomného merania síl, ktoré sa odohralo 25. augusta 2018. Následne ViOn vyhral aj o rok neskôr (1:0). V ďalších piatich dueloch sme neprehrali, v posledných dvoch tohtosezónnach sme dokonca zaznamenali plných šesť bodov. Doma sme Zlaté Moravce porazili 2:1 (o naše góly sa postarali Takuto Ošima a Matej Trusa), vonku sme v posednom jesennom devätnástom kole vyhrali po góle Mateja Trusu 1:0.

V kádri trénera Ľuboša Benkovského je niekoľko našich bývalých hráčov. V bráne od začiatku leta stojí Matúš Kira, v obrane, či v strede poľa hráva Martin Bednár, od jari je súčasťou tímu aj defenzívny záložník Georgios Neofytidis (v rámci výmeny z ViOnu k nám prišiel Kubilay Yilmaz), no a v kádri je aj Peter Kolesár, ktorý je kmeňovým hráčom Spartaka Trnava. Tréner Benkovský má k dispozícii piatich legionárov. Okrem Gréka Neofytidisa je tam aj stredopoliar zo Severného Macedónska Tomche Grozdanovski, ďalší Grék Alexandros Kiziridis, Dávid Mujiri z Kosova a nigérijský útočník Taofiq Jibril. Najlepším strelcom družstva je štvorgólový Tomáš Ďubek, ktorý sa s našim Igorom Žofčákom preteká o to, kto bude mať najviac štartov vo Fortuna lige. Spolu s ním štyri góly strelili aj Kiziridis, či Karol Mondek. Ten je so štyrmi prihrávkami aj najlepším nahrávačom v tíme.   

Vzájomné zápasyZápasy ViOnu v tejto sezóneKáder