Mužstvo bude napredovať, hovorí nový tréner

2022-03-20 09:23:41

Norbert Hrnčár má za sebou víťaznú premiéru v Michalovciach.

Druhé víťazstvo v jarnej časti, prvé pod vedením nového trénera Norberta Hrnčára, ktorému tak dopriali víťaznú premiéru, zaznamenali v treťom kole nadstavbovej časti o udržanie sa v najvyššej Fortuna lige hráči MFK Zemplín Michalovce. Tých síce výhra 1:0 nad ViOnom Zlaté Moravce poriadne bolela, no tri cenné body do tabuľky a hlavne odskočenie od pásma zostupu, či baráže na sedem bodov, určite tešia.

Norbert Hrnčár, ktorý v strede tohto týždňa vymenil Miroslava Nemca, veľa zmien v zostave neurobil. Oživil však hlavne ofenzívu svojho nového tímu, keď vyššie posunul Wisdona Kanuho a na hrot útoku Matúša Marcina. „Je iným typom útočníka, akých máme a narobilo to veľké problémy stopérskej dvojicu súpera. Snažili sme sa vsadiť na pohyblivosť a tým smerom sme zložili aj našu ofenzívu. Bol to výrazný moment zápasu, pretože Matúš bol ochotný zrážať sa v súbojoch vpredu a robiť tým problémy súperovej obrane. Dobre spolupracoval s Kanum, vedeli si vyhovieť a preto to bol z našej strany z pohľadu ofenzívy celkom zaujímavý zápas,“ poznamenal po stretnutí nový tréner michalovského celku.

Na Zemplínčanoch bolo vidno, že sa herne trápia. V prvom polčase mali síce loptu na kopačkách viac, ich tlak ale bol sterilný a podobne to bolo aj v druhom polčase. Rozhodujúci moment duelu prišiel pätnásť minút pred koncom, kedy Popovits poslal prudkú loptu do päťky súpera a tú si zrazil do siete Neofytidis. „Očakával som, že to bude tvrdý boj o každú loptu, o každý meter štvorcový ihriska. Čakal som, že šancí bude minimum, čo aj bolo,“ poznamenal k priebehu zápasu michalovský tréner. „V prvom rade sme všetci radi, že sa nám podarilo vyhrať, odskočiť od pásma zostupu a trochu si cez reprezentačnú pauzu môžeme odfúknuť. Osobne som rád, že mužstvo v zápase ukázalo emóciu. Nebolo to o nejakej taktike, či technike. Skôr o emócii a túžbe po víťazstve. Túžbu sme prejavili, ukázali, čo ma veľmi teší. Utvrdilo sa mi, že mužstvo je učenlivé a vývojaschopné. Je to pre mňa dobrý signál, že sa s ním dá robiť a určite bude napredovať,“ pokračoval na tlačovej konferencii po skončení duelu Norbert Hrnčár. 

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)