„Gretzky” prelial i krv za víťazstvo

2022-03-22 10:16:46

Denník Šport o našom sobotňajšom víťazstve nad Zlatými Moravcami (1:0).

Túžba domácich po víťazstve pod novým trénerom bola očividná. Hráči jazdili ako motorové myši, nevynechali jediný súboj a ich chcenie bolo také vysoké, že sa miestami premieňalo do kŕčovitosti. Tri dobré prihrávky boli maximom. To isté však platilo i opačne. Straty ľahkých lôpt sa premieľali z jednej strany na druhú, a tak nečudo, že dlhé pasáže sa hralo iba medzi šestnástkami.

Veľké množstvo súbojov v strede ihriska vyhral domáci stredopoliar Matúš Begala. „Nový tréner apeloval na mňa, ako na defenzívneho záložníka, aby som mal stále druhé lopty a neustále chodil do súbojov. Nosil som v hlave jeho slová a držal som sa ich. Darilo sa mužstvu, darilo sa i mne,” povedal Matúš Begala. V 63. minúte hosťujúci Jibril trafil v hlavičkovom súboji Begalu rukou do tváre tak nešťastne, že domáceho stredopoliara okamžite zaliala krv. Lekári sa mu ju na ihrisku snažili zastaviť, určitý čas sa preto nehralo. Michalovský hráč nakoniec prišiel k svojej lavičke so zakrvavenou tvárou. Keďže mal zakrvavený aj dres, musel si obliecť náhradný. Na ihrisko sa tak už nevrátil so svojou šestnástkou, ale s číslom 99 na chrbte. Otrasený futbalový „Gretzky” nakoniec dohral až do konca a naďalej podával výborný výkon. Obrazne povedané, za víťazstvo prelial aj krv. „Išli sme do hlavičkového súboja a hosťujúci hráč ma vo výskoku trafil lakťom. Nebolo to nič vážne, iba ma presne trafil tak, že sa mi spustila krv. Našťastie, nos nie je zlomený. Patrí to k futbalu.”

Kým nepadol jediný gól, mali k presnému zásahu bližšie hostia, ktorí mali vyloženejšie šance. Zahodili ich a neskôr pykali. „Tréner nám cez prestávku prízvukoval, že máme neustále posielať centre do šestnástky. Hoci aj prízemné, stačí jeden nevydarený odkop alebo hlavička a môže sa na- skytnúť príležitosť.. Nakoniec to tak i dopadlo a nevydarený odkop skončil v sieti. Sústredili sme sa iba na to, aby sme zvládli tento zápas, čo sa nám i podarilo,” dodal Matúš Begala.